Topp 5 mest leste innlegg i 2016!

0

Det er både fint og litt vemodig å se tilbake på hva året som gikk bragte med seg. Her får du de 5 mest leste innleggene for 2016, og en liten oppsummering av året.

2106 er et år som har gitt meg mye læring, gjennom vanskelig avgjørelser, jobbjakt, nye veivalg og mye hard jobbing. Det har vært et år preget av mye elendighet i verden og mange store politiske overraskelser. Det har absolutt ikke vært et år som på noen måte har vært som en dans på røde roser, men det har vært et år der når jeg reflekterer tilbake på det, kan være takknemlig for alt det de tøffe takene, store overaskelsene og elendigheten lærer oss. For nå er det tid for å få av oss skylappene og gjøre noe for at samfunnet vi lever i skal bli et mer inkluderende samfunn med plass til alle. Der har vi en lang vei å gå og kanskje har vi kommet et godt stykke på vei når vi om ett år ser tilbake på 2017?

A photo by Jordan McQueen. unsplash.com/photos/1eWaod96d3k

1: Fremtidens HR Manager

I starten av september satt jeg startskuddet for jakten på ny jobb etter en lang sommerferie med gode venner. Jeg forberedte meg på at det kunne ta lang tid, men lite viste jeg at min drømmejobb lå rett rundt hjørnet. I oktober startet jeg opp i ny jobb og tiden var nå inne for å tre inn i teknologibransjen og  fordype seg i HR-faget!

img_3453

2: Hvert lille steg er et steg på veien til suksess

2016 var året der jeg leverte min oppsigelse som daglig leder for Balderklinikken AS. Som en god venninne en gang sa til meg: «Enten forlater du skuta i løpet av det første året fordi du innser at det ikke er helt match, eller så blir du der i minimum tre år». Egentlig veldig klokt sagt, og rett før sommer i fjor tok jeg nettopp denne vanskelige avgjørelsen. En ting er sikkert at vi lærer mye av alle valg i livet og kanskje spesielt de som viste seg å ikke gå helt som først planlagt.

art-multitask.jpg

3: Mellomlederens ulike roller og utfordringer i et endringsperspektiv

Mellomlederens rolle er et hyppig diskutert tema, noen mener at rollen kan bli overflødig i fremtiden, andre mener at det er den viktigste rollen i en virksomhet og atter andre igjen mener at dette er en rolle som er i evig skvis og kan benevnes som «dritten i midten». En ting er sikkert, for å få til endringer i en organisasjon, må vi ha med mellomlederne med på laget!

Tøyen startup

4: Jobbjakten er i gang, men først…

Mange har spurt om jeg ikke kan dele litt underveis i jakten på nye muligheter, og kan det være til nytte for noen, så gjør jeg selvfølgelig det. Nå har jeg jo tross alt byttet jobb et par ganger i løpet av de siste årene og deler gjerne min erfaringer nettopp rundt jobbskifte. Her får du derfor mine 5 beste tips til hvordan forberede deg selv for jakten på drømmejobben.

photo-1473445361085-b9a07f55608b

5: Slik starter du opp i ny jobb!

Når tiden endelig er kommet for å starte opp i ny jobb, og vi alle vet at de første 90 dagene er essensielle for veien videre, så er gode råd dyrebare. Hva er vel da mer naturlig enn å bruke dagene før oppstart i ny jobb på å sparre med egne mentorer og nettverk om tips til nettopp oppstart i ny jobb. Flere hoder tenker som kjent best, og når de første 90 dagene nå er overstått må jeg si at disse rådene har gitt meg en god start.

Et nytt år står på trappene

Selv om jeg har et brennende engasjement for mye, har det å skrive heller ikke alltid vært betont med lyst i året som gikk, så derfor har det ikke blitt så mye skriving. Det skyldes kanskje at andre arenaer har måttet bli prioritert, men også fordi jeg synes diskusjonsklimaet på nett er trist om dagen og fordi jeg aktivt velger bort arenaer som jeg føler tapper meg for energi. Etter noen gode råd fra andre digitale hoder, har jeg tatt noen enkle grep for å rydde bort disse energityvene. Nå kjenner jeg heldigvis at lysten til å skrive sakte men sikkert kommer snikende tilbake, så satser vi på at 2017 blir et produktivt år også på denne fronten. Dette året er et år jeg virkelig gleder meg til å ta fatt på. Med det ønsker jeg alle et godt nytt og lærerikt år!

4 thoughts on “Topp 5 mest leste innlegg i 2016!

  1. Du har helt rett, Christoffer. Det er bare å brette opp ermene og jobbe for at den verden vi ikke kjenner ennå bllr god å leve i for alle. Her trenger vi virkelig et fokus som ikke forsvinner ved første utfordring. Verden som vi kjenner den er virkelig snudd på hodet og ristet kraftig. Den kan nok ikke gå tilbake til det gamle ved å trykke re-set. Jeg ser for meg en snøkule som har blitt skikkelig ristet i 2016. Nå i 2017 faller flakene langsomt til ro. Vi må ha mot til å ta i mot nyskapingene.

    Jeg ønsker optimisme til oss alle på denne kloden.

    Kristhild

    1. Du har helt rett Kristhild, det er bare å brette opp ermene og kjempe. Vi lar oss ikke stoppe av noen humper og større hindringer, da finner vi bare nye veier rundt! Med et ønske om et godt optimistisk år til oss alle! Klem Christoffer

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s