Fremtidens HR Manager

A photo by Jordan McQueen. unsplash.com/photos/1eWaod96d3kDet er nå en knapp måned siden jeg satt startskuddet for jobbjakten, og forberedte meg på at det kunne ta lang tid. Lite viste jeg at min drømmejobb lå rett rundt hjørnet.

Hva var viktig for meg i denne runden?

Jeg innrømme at jeg har savnet å jobbe i en stor virksomhet, med tempoet, det unge mindsettet, menneskene og dynamikken som følger med det. Det er jo tross alt i et stort maskineri som IKEA jeg har vokst opp og tilbrakt nesten halve mitt liv og nesten hele min karriere. Da føles det veldig godt å nesten kunne si at jeg nå snart skal hjem igjen til kjente trakter. At virksomheten jeg skal jobbe for har en internasjonal profil er et stort pluss og jeg ser nå frem til å få muligheten til å fordype meg i HR faget som ligger mitt hjerte nært.

Utfordreren

De som kjenner meg vet nok at jeg heier på utfordrere og det er vel noe i ordet som smaker godt i min munn med tilhørende hard jobbing, våge å ta litt risiko, mye moro, lekenhet, høye ambisjoner, kreativitet, innovasjon og nytekning. Når jeg nå får mulighetene til å bli endel av teleselskapet som har utfordret monopolmakten, demokratisert telekommunikasjonen og vært i teten på teknologi siden mobilen kom til landet, ja da kan jeg jo nesten ikke få med flere kriterier for drømmejobben. Når jeg atpåtil får jobbe med tett med ledere, folka og får mulighet til å fordype meg i HR faget. Ja, da er jeg solgt. Hvor mange kan si å ha fremtid i stillingstittelen, det er litt av et mandat!

Mening gir indre motivasjon

“Vi i Telia tror mobilteknologi kan hjelpe alle med det hverdagslige, men også gjøre fantastiske ting. Vi tror liv kan berikes, og vi tror store samfunnsmessige utfordringer kan løses gjennom ny teknologi, kommunikasjon og samhandling.”

Det er en kjent sak at mening i jobben er en viktig faktor for indre motivasjon. Når mange av dagens samfunnsutfordringer kan løses og vil løses gjennom ny teknologi så er jeg overbevist om dette er stedet å være fremover. Vi har et viktig samfunnsoppdrag.

 

Hvilke sko skal jeg fylle?

Vil du være med å definere og bidra til å utvikle fremtidens HR-funksjon? Er du kreativ og motiveres av innovasjon? Tør du å utfordre etablerte rutiner? Drives du av å kunne sitte i førersetet for utvikling av den nye HR-rollen?

Som person er du engasjert og har passion for ”The new way of HR”. Du er selvstendig og selvgående. Med det mener vi at du er god til å identifisere utfordringer, finne forslag til initiativer og løsninger, samt drive disse framover. I møtet med utfordringer og uforutsette situasjoner står du støtt, og du er en trygg og tillitsvekkende samarbeidspartner, som dessuten er klar og tydelig i både meningene dine og formidlingen av dem. Du er god på å se situasjoner og oppgaver i et større perspektiv, og motiveres av å levere ditt bidrag til at organisasjonen skal nå sine langsiktige mål. For å være fremgangsrik i rollen som HR Manager i Telia er du begeistret for folk, glad i å utvikle relasjoner og god til å se hver enkelt medarbeider, for å få dem til å vokse.

Det er mange som skal takkes

Takk til Dynamic People ved Trine Lise Jagge og Sissel Gladsø, som har loset meg gjennom en lærerik og krevende prosess. Takk til Ingfrid Landsnes, Trine Lise Ness Grimstad, Kathleen Mathiesen, Sut-i Wong, Jannecke Bugge, Beathe Due, Henriette Grønn, Trude Fjærli, Karete Kristoffersen og Karin Herou, som bistod med sin input til presentasjon rundt fremtidens HR i tredje runde av rekrutteringsprosessen. Takk til alle som har hatt trua underveis og takk til alle dere som ikke hadde trua som gir meg kraft til å jobbe enda hardere mot målet. Takk til alle dere ni som stilte som referanser i denne runden.

Takk til samboer, familie, venner og familie som har heiet og støttet i prosessen og kanskje ikke minst holdt ut i de mest frustrerte stundene. Takk til alle på Dale Carniege kurset “Ledelse og kommunikasjon” der vi sammen bygger og coacher hverandre til å bli bedre ledere og kommunikatører. Det er givende og utviklende å få bruke 12 uker sammen med dere og noen uker gjenstår heldigvis fortsatt. Takk til Tøyen Startup Village som jeg har vært så heldig å ha kontorplass hos, som midlertidig grûnder og jobbsøker. En herligere gjeng skal man lete lenge etter. Takk til min kommende arbeidsgiver, nærmeste leder og soon to be kolleger, som viser meg den tilliten det er å bli gitt denne muligheten.

Først en pust i bakken

Sent i går kveld ble kontrakten signert og sendt avgårde. Nå gleder jeg meg stort til å starte opp i rollen som fremtidens HR Manager i Telia 01. oktober. Aller først hiver jeg meg på en uke til varmere strøk for å fullade batteriene og for å reflektere over oppgaven som ligger foran meg.

4 thoughts on “Fremtidens HR Manager

  1. Sååå spennende Christoffer, lykke til! Blir spennende å følge reisen din videre som HR-sjef i Telia 😉

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s