Min intergalaktiske reise

galaxy

Håkon er en ambisiøs og engasjert student og gründer, som jeg er så heldig å få muligheten til å være mentor for. Her får du hans tanker om vår felles reise fremover.


Gjesteblogger Håkon Weløy Aarseth


Håkon her, oppvokst på ørkenplaneten Tattooine sammen med min onkel og tante før Christoffer plukket meg opp med romskipet sitt. Gjennom Nova, et intergalaktiske karrierenettverk, har jeg og Christoffer blitt matchet for å delta i et mentorprogram over det kommende året. Vi har begge fått spørsmål fra nysgjerrige sjeler om hva dette mentorprogrammet innebærer så jeg har fått muligheten til å gjesteblogge litt om mine forventninger til Christoffer som mentor og hvordan jeg ønsker at vi jobber sammen.

Skjermbilde 2016-01-10 kl. 16.11.54

Jeg holder på med en master i entreprenørskap ved Entreprenørskolen v/NTNU og brenner for teknologi, innovasjon og bærekraft. For 18 måneder siden startet jeg opp et selskap som het Velg Bedre og tok mine første steg som gründer. Siden den gang har jeg lært mye om meg selv, og som gründer har jeg sett verdien av å ikke planlegge for mye i og med at 99% av arbeidsoppgavene er ting en ikke vet hvordan en skal løse enda. Det er like greit å bare hive seg ut i det og lære underveis. Dette er noe jeg ønsker å ta med meg inn i et mentorforhold, og derfor ble min første utfordring å skrive en innlegg på 45 minutter. Skriv en begynnelse, også utvikler vi det sammen derfra.

Mentorprogrammet

Mentorprogrammet er 100% styrt av oss, og det er opp til oss som mentor og mentee å definere rammene vi ønsker å samarbeide i. Til nå har vi gjennomført ett fellesmøte med de andre i programmet, og tre mentorsamtaler. Vi kommer til å gjennomføre minst en mentorsamtale i måneden, med muligheter for flere om det er behov. Diskusjonstema har vært alt fra kjøttindustriens ødeleggelse av verden til bedrifters prestasjonsmål. Til nå har samtalene vært uformelle og uten noen særlig struktur, men nå som vi har begynt å kjenne hverandre ønsker jeg at mentorsamtalene skal ha tre fokusområder:

Utfordringer
Å være gründer handler stort sett om å ta sjanser, og feile. I Silicon Valley sier en: «If you haven’t failed, they say, you’re not trying hard enough.» Men det er skummelt å ta sjanser. Ofte velger jeg de utfordringene jeg tror jeg vil mestre, mens jeg egentlig burde valgt de utfordringene der jeg visste at jeg kom til å gå på trynet. Jeg har lyst på å bli bedre på å gå på trynet. Dette er noe jeg tror en mentor kan hjelpe meg med. Hjelpe meg å velge de utfordringene som virkelig setter meg på prøve, og gi meg skryt når jeg feiler.

Skjermbilde 2016-01-10 kl. 16.11.43

Å stikke hodet ut
Jeg har alltid respektert folk som dyrker det unike. Det er fascinerende med folk som skiller seg ut og er meningsbærere i samfunnet. Av natur og personlighetstype er jeg nok mer komfortabel med å holde tanke for meg selv, men jeg ønsker å la meg inspirere til i større grad å si mine meninger og stå for dem. Jeg har inntrykk av at Christoffer allerede har gått denne stien fra før, så jeg håper at han er villig til å dele sine erfaringer fra både oppturer og nedturer i de kommende mentorsamtalene.

Skjermbilde 2016-01-10 kl. 16.11.35

Balanse
Som entreprenør, student, venn, kjæreste, bror og sønn synes jeg det er vanskelig å balansere tid og prioriteringer. I en travel hverdag rives jeg mellom ulike krefter som alle krever oppmerksomhet. Planlegging går fort på bekostning av spontanitet, og andres forventninger har ofte en større innflytelse på meg enn det burde. Å bli bedre på å balansere er noe jeg ønsker å bruke det kommende året på, og noe jeg håper kan være fokus i mentorsamtalene.

Uten navn

Jeg er spent og håpefull for hva det kommende året vil innebære, men jeg skal begynne med å innrømme at jeg feilet galant på å skrive dette innlegget på 45 minutter. Jeg brukte faktisk nesten over 3 timer, men det er stor forbedring fra tidligere forsøk da jeg satt med skrivesperre i 4 timer.


12527820_10156296035865417_782060706_nOm Håkon Weløy Aarseth: Mastergradsstudent i entreprenørskap ved Entreprenørskolen NTNU og brenner for teknologi, innovasjon og bærekraft. Han var med å starte opp selskapet Velg Bedre, som ønsker å hjelpe bedrifter til å foreta bærekraftige innkjøp til sin arbeidsplass. I tillegg er han aktiv i karrierenettverket Nova, som er et nettverk for studenter med høye akademiske resultater, god profesjonell utvikling og utpregede sosiale egenskaper.

2 thoughts on “Min intergalaktiske reise

  1. Hei! Dette er helt ut av topic på denne posten, men tenkte å høre med deg om et tema. Jeg er leder for en mellomstor bedrift, og har stort sett alltid vært veldig motivert for jobben, jeg har en spennende jobb i utgangspunktet, men som for tiden føles litt håpløs. Alt dette sitter nok i eget hode. Det er mye litteratur om å motivere ansatte, men ikke så mye om å motivere ledere. Har du noen tips til hvordan man kan beholde motivasjonen som leder? Ha en fin helg 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s