Ung lederspire har landet drømmejobben

Ny jobb

Da innlegget “Ung lederspire søker jobb” ble publisert for under en måned siden, var jeg spent på hva det ville bringe. Nå er drømmejobben landet.

Det store spørsmålet

Det hele begynte med et kommentar på Facebook under innlegget “Ung lederspire søker jobb”. Denne bestemte meldingen kom fra Rebekka Egeland og spørsmålet var: “Hvilken bransje? Offentlig el privat? Små, mellomstor el stor? Jeg har noen tanker ;)” Jeg hadde kanskje ikke svarene på alle de spørsmålene der og da, men det vekket min nysgjerrighet nok til å sende Rebekka en melding. Alle som kjenner meg vet at jeg er nysgjerrig. Det sies at nysgjerrighet skaper fremtiden, det gjorde den for mitt vedkommende denne gangen også. Etter å ha fått litt mer bakgrunninformasjon om selskapet hun hadde i tankene, ble min interesse for alvor tent og resten er nå historie.

Jeg skrev i mitt innlegg om jobbsøk, at jeg ønsket å jobbe i en virksomhet der:

  • Vi løfter hverandre samtidig som vi utfordrer til å tenke nytt.
  • Vi skaper sammen en tydelig retning, har et langsiktig fokus og en vilje til å jobbe hardt for å nå våre mål.
  • Vi er glad i endring og omstiller oss gjerne for å holde takten med utviklingen i samfunnet ellers.
  • Vi omfavner åpenhet, potensialet som ligger i ethvert menneske, digitale verktøy og ny teknologi.
  • Vi trives i felleskap med andre som er bedre enn oss selv, og ser det som en mulighet for å strekke oss og lære.
  • Vi har ledere og en kultur som deler disse verdiene.

Etter at jeg nå de siste ukene har fått blitt kjent med min fremtidige arbeidsgiver, behandlere, ansatte og den tydelige retningen vi sammen ønsker å gå i årene som kommer, er jeg overbevist om at dette virkelig er min drømmejobb.

Jeg vil også benytte denne anledningen til å takke alle som har heiet, tatt kontakt, vært interessert, strakt ut en hånd og fulgt med i min jobbsøkerprosess. Det setter jeg veldig stor pris på, takk til dere alle!

Balderklinikken

Fra 16. November er jeg så heldig at jeg får muligheten til å gå inn i rollen som daglig leder for Balderklinikken AS. En privat helseklinikk midt i hjertet av Oslo sentrum, med et fokus på å tilby våre pasienter behandling som gjør dem naturlig friskere. Balderklinikken er stedet der et bredt utvalg av behandlere innenfor skolemedisin og komplimentærbehandling samarbeider på tvers av profesjonsgrensene for å kunne tilby et bedre og bredere helsetilbud.

Mitt aller første allmøte

Fredag denne uken møtte jeg for første gang alle de ansatte ved Balderklinikken. Det var en utrolig hyggelig opplevelse, og enda en bekreftelse på at dette er stedet jeg skal være. Her er de velvalgte ordene jeg delte:

1: Jeg skal ikke si mye i denne omgang, men jeg er så heldig å få lov til å benytte denne fine anledningen til å få hilse på dere alle. For å fortelle litt om meg selv, så har jeg vokst opp i Skien, og flyttet mye rundt i Norge. Jeg begynte tidlig å tenke på “hva jeg ville bli når jeg ble stor”. Allerede da jeg var 6 år sa jeg til min mor at jeg ville bli bonde, da sa hun følgende: “kjære gutten min, det heter ikke bonde, det heter veterinær.” Allerede der la hun lista høyt. Det at vi har flyttet mye rundt som familie, tror jeg har vært med å påvirke mine evner som person og leder til å tilpasse meg nye omgivelser og bli kjent med nye mennesker raskt. Endringskompetanse i praksis rett og slett. Min bakgrunn har jeg fra IKEA og Varner-gruppen, der jeg henholdsvis har vært i 13- og 4 år. Jeg er opptatt av å skape langsiktige relasjoner og resultater. Det gleder jeg meg over nå å få muligheten til å gjøre sammen med dere.

2: Hvorfor fant jeg denne stillingen interessant, tenker kanskje du nå? Det begynte med at jeg leste meg litt opp på klinikken og møtte alle i styret. Både virksomhetens visjon og menneskene jeg traff, var alt det jeg hadde lett etter. Det å få muligheten til å jobbe med en kunnskapsrik og engasjert gjeng som dere, der filosofien er at vi går inn og ser hele mennesket og pasienten, det er det jeg har tro på både når det gjelder ledelse av mennesker i et pasientforhold og et virksomhetsperspektiv. Jeg har både lest om og snakket med flere pasienter som fra Balderklinikken og det er dette de trekker frem som positivt ved vår klinikk. Det å kunne skape en bedre hverdag for de mange menneskene har vært en visjon jeg har levd etter som leder i IKEA i de siste 13 årene, det er nettopp det vi gjennom visjonen naturlig friskere også gjør. Mange som har blitt gitt opp av det offentlig helsevesenet kommer til oss og får den hjelpen de trenger. Det å få lov til å være endel av et slikt team, med en så meningsfull oppgave, kunne jeg rett og slett ikke takke nei til.

3: Min lederreise har utspilt seg på IKEA og Varner-gruppen, der jeg har ledet team på mellom 15-85 medarbeidere. Hvorfor ønsket jeg å bli leder? Til å begynne med kom stadig nye utfordringer min vei, og jeg alltid har vært typen som takker ja på stående fot. I den senere tid har jeg tenkt mye over hvordan det står til med ledelse i det norske næringslivet. Det at 16 % av norske arbeidstakere i følge TNS Gallup er engasjert i jobben sin, og at 60% av norske arbeidstakere oppgir at de slutter i jobben sin på grunn av nærmeste leder, er urovekkende. Som leder ønsker jeg å være den lederen som får folk til å bli, og får folk til å jobbe sammen som et effektivt team, som alle ønsker å utvikle virksomheten mot de mål vi sammen har satt oss og som kan øke andelen engasjerte medarbeidere et godt stykke forbi 16%. Jeg er opptatt av at vi skal spille hverandre gode, at vi skal dyrke ærlighet, åpenhet og tydelighet. Tror vi at vi som team er fantastiske, så blir vi fantastiske. Tro påvirker adferd. Dette støttes av forskning.

4: Denne sommeren levert jeg min masteroppgave innen ledelse fra Høyskolen i Oslo og Akershus. Gjennom denne oppgaven intervjuet jeg 15 norske toppledere for å høre hvilke tanker de gjorde seg om fremtidens lederroller mot 2030. Om jeg skal oppsummerer fremtidens moderne ledelse og hva disse topplederne mener at blir de viktigste rollene for ledere fremover, så er det lederen som nettverksbygger, talsmann og entreprenør. Her håper og tror jeg at jeg har mye positivt å bidra med inn i Balderklinikken.

5: Noen vil nok tenke at jeg bare er en ung mann og at mange av dere kunne vært enten min mor eller far. Jeg er ydmyk for at de fleste av dere har mer livserfaring enn meg, og kunnskap om et fag jeg ikke har mye innsikt i enda. Allikevel tror jeg at jeg har erfaringer fra andre områder som ledelse og kunderelasjoner som kan komme både dere og klinikken til nytte. Det sies at fremtiden vil skapes av mangfoldige team, med ulik bakgrunn, alder og fag. Ved å gi meg denne fantastiske muligheten viser vi at vi er en virksomhet som våger å gå nye veier, tenke annerledes og satse på fremtidens ledere.

6: Nå kan du sikkert lure på om jeg har noen helsefaglig bakgrunn? Nei, det har jeg ikke. Allikevel har jeg vokst opp med en familie der store deler av familien har helserelaterte yrker, og også vært ledere/toppledere innenfor offentlig helse. Det er derfor ikke et ukjent territorium for meg, men jeg er ydmyk ovenfor at jeg virkelig har mye å lære i tiden som kommer. Tenk å få muligheten til å være den dummeste personen i rommet, og måtte strekke seg etter kunnskapsrike mennesker rundt seg. Det er en drømmesituasjon.

Jeg har alltid hatt et sterkt ønske om å hjelpe andre mennesker, det tror jeg man kommer langt med uansett hvilken retning man velger i livet. Nå har jeg da dere utrolige dyktige fagfolk rundt meg, ett sterkt team og jeg har både viljen og nysgjerrigheten til å skaffe meg den innsikten jeg trenger for å være en best mulig støtte for dere. Mitt mål er at dere skal få bruke deres evner og kunnskap der dere ønsker og er gode, og så skal jeg støtte og fasilitere dere og klinikken slik at det vi kan utnytte alle potensialer som ligger her på en best mulig måte. Jeg ser virkelig frem til å høre alles innspill og tilbakemeldinger i tiden som kommer.

7: I tiden som kommer vil jeg sette meg inn i virksomheten, invitere til individuelle samtaler for å bli bedre kjent med dere alle, og forhåpentligvis få muligheten til å være med flere av dere i pasientmøter for å obeservere. For meg vil det å skaffe meg innsikt i helsefaget bli viktig. Jeg er opptatt av at vi skal komme dit hvor vi går i takt og bruker vår felles kraft og innsats ved å ta nye og viktige steg mot visjonen om å tilby våre pasienter behandling som gjør dem naturlig friskere. Det er det unike ved Balderklinikken, og det skal vi bygge videre på.

8: Min utfordring er nå å være klok og tålmodig i tiden fremover, og bruke tiden til å bli godt kjent med dere alle og klinikken. Selv om det å drive prosjekter og gjennomføringskraft er noe som er en sterk driver hos meg, vet jeg hvor viktig det er å bruke god tid på å skaffe seg Innsikt, før man går videre til Involvering og Implementering. En enkel huskeregel jeg som jeg har kallt de tre I´er. For meg har dette vært en viktig inngangsstrategi i enhver lederjobb jeg har tatt på meg i løpet av min karriere. De som kjenner meg godt vet at jeg alltid går 110% inn for noe når jeg først har tatt avgjørelse og at jeg er en person som tenker i et langsiktig perspektiv. Jeg ser derfor virkelig frem til å bruke god tid på å bli kjent med dere alle og klinikken, og takker for den tilliten jeg har fått. Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel sammen med dere!

4 thoughts on “Ung lederspire har landet drømmejobben

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s