Ung lederspire søker jobb

Høst

Dette er nok det innlegget jeg har gruet meg mest til å dele så langt. Troen på at åpenhet gir muligheter, er heldigvis sterkere enn frykten.

Om å følge drømmen

Det begynte med noen spede tanker om å følge drømmen. En del av drømmen har lenge vært å hoppe ut i gründertilværelsen. Gründerdrømmen har lenge ligget og surret i bakhodet, og mang en gang har jeg tenkt tanken på å bli selvstendig næringsdrivende. Friheten, fleksibilitet, det å være sin egen sjef og å få gjøre mer av det man tror på, lokker mange. Det forstår jeg veldig godt, og det lokket også meg.

For over et halvt år siden, bestemte jeg meg derfor for å hoppe i det og startet opp mitt eget foretak. Jeg bestemte meg for at jeg i første omgang skulle gi det seks måneder, før jeg skulle gjøre opp en status på veien videre.

Mastergraden i ledelse fra Høyskolen i Oslo og Akershus ble ferdigstilt denne sommeren. Det var et perfekt tidspunkt å starte opp. Jeg var også så heldig å ha flere forespørsler om oppdrag allerede fra start. Gründertilværelsen var et faktum.

Jeg har lært mye av det å starte og drive for meg selv. Det er ikke til å stikke under en stol at det både har vært oppturer og ensomme stunder. Etter disse månedene sitter jeg igjen med mange opplevelser og mye lærdom jeg ikke ville vært foruten.

Seks måneder har gått og status skal gjøres opp

Nå har seks måneder gått, og jeg har kommet dit hvor jeg på forhånd hadde bestemt meg for å gjøre opp en status. Bakgrunnen for valget mitt videre, er basert på mange gode samtaler med venner, nettverk, rådgivere og mentorer. En stor takk til alle dere i denne prosessen. I tillegg til å rådgi meg med andre har jeg kjent på min egen magefølelse underveis. Den skal ikke undervurderes. Jeg savner å være i en operativ rolle og å være en del av et større lag i en virksomhet.

Det er ingen hemmelighet at jeg henter mye energi i møte med andre mennesker. Det er ingenting som tenner mer lidenskap hos meg, enn det å få skape resultater sammen med og gjennom andre. For meg handler ikke ledelse om posisjon, men om å sammen sette en tydelig retning og mobilisere til innsats mot felles mål. Det kan gjøres i mange ulike roller.

“Jeg vil med dette benytte anledningen til å meddele at jeg offisielt er på jakt etter nye utfordringer. Dette blogginnlegget er startskuddet på neste etappe.”

Hva blir viktig for meg i neste etappe? 

Mange mener at man ikke kan snakke om drømmejobben, som den ene riktige. Det mener jeg de har helt rett i. Som med livsledsagere, finnes det nok mange virksomheter som kan passe. Det handler bare om at det skal matche på de viktigste punktene for begge parter. Lagånd og felleskap har vært det viktigste for meg i alle mine år som leder. Jeg ønsker å jobbe i en virksomhet der:

 • Vi løfter hverandre samtidig som vi utfordrer til å tenke nytt.
 • Vi skaper sammen en tydelig retning, har et langsiktig fokus og en vilje til å jobbe hardt for å nå våre mål.
 • Vi er glad i endring og omstiller oss gjerne for å holde takten med utviklingen i samfunnet ellers.
 • Vi omfavner åpenhet, potensialet som ligger i ethvert menneske, digitale verktøy og ny teknologi.
 • Vi trives i felleskap med andre som er bedre enn oss selv, og ser det som en mulighet for å strekke oss og lære.
 • Vi har ledere og en kultur som deler disse verdiene.

Å skape en bedre hverdag fortsetter

Nå har jeg et sterkt ønske om å kunne benytte min ledererfaring fra varehandel, kundeservice og salg og akademiske bakgrunn innenfor ledelse, i en operativ lederrolle igjen. Der vi sammen kan utvikle en virksomhet som vi alle er stolte av å jobbe i og våre kunder opplever at kundereisen er av ypperste klasse. Det å skape en bedre hverdag for de mange menneskene, er visjonen jeg lenge har levd etter som leder i IKEA og som jeg tok med meg videre inn i gründertilværelsen. Nå er tiden moden for å starte på neste etappe. Det sterke ønske om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene der ute, vil fortsatt være med meg.

Katten er nå ute av sekken

Jeg er forberedt på at denne prosessen kan ta tid. Derfor vil jeg samtidig som jeg aktivt søker nye utfordringer, drive egen virksomhet paralellt. Her på bloggen vil jeg fortsette å dele mine refleksjoner rundt ledelse, kommunikasjon og mangfold. Håper du vil følge meg på veien videre.

Ikke nøl med å ta kontakt på telefon +47 930 88 576 eller christoffer@christofferhovde.com, om du har noen gode råd, tips eller jobber i en virksomhet som har behov for en ung lederspire som meg.

«Jeg har alltid vært enkel å be ut på en kaffe og en hyggelig prat!»


Innlegg også publisert på EnerWe.no 05.10.15

13 thoughts on “Ung lederspire søker jobb

  1. Ser absolutt ikke på dette som et nederlag Espen, heller tvert i mot. Jeg er overbevist om at flere burde følge drømmen sin, og uten å gi det et forsøk vet man ikke heller om det er drømmen. Tar med meg mange gode erfaringer videre, som vil styrke meg i neste jobb. Takk for lykkeønskninger, det setter jeg pris på!

 1. Hei Christoffer, dette lykkes du garantert med. Bra vri på innlegget, og ønsker deg masse lykke til fremover !

  1. Takk for at du har trua Per Åge. Tro flytter som kjent fjell, så dette lover godt. Hyggelig at du likte innlegget og takk for lykkeønskninger. Det trenger vi alle på vår vei!

 2. Hei Christoffer! All erfaring er bra! Den du har skaffet deg dette halve året, kommer deg helt sikkert tilgode. Vil dele noen ord på veien, fra foredragsholder og produsent Suze Orman, som jeg synes gir mening. Hun er er tydelig på at det og lykkes og ha makt, ikke alene er en funksjon av jobb og posisjon: “Success and power comes from who you are as a person; how you choose to navigate the world. Put all your effort into being the best person you can be — to yourself, to your friends and family, and to the world at large — and you will not only be happy with your life, but you will also own the power within that will propel you in whatever career you choose.” Masse lykke til! 🙂

  1. Hei Inger Marie,

   Jeg er overbevist om at erfaringen jeg nå har gjort meg har stor overføringsverdi i neste jobb. Så ikke utrygg på at jeg kan kapitalisere på opparbeidet erfaring fra gründerlivet fremover. God sagt av Suze Orman – “Be the best person you can be”. Hører gjerne fra deg om du skulle ha noen gode råd på veien eller komme forbi noen spennende muligheter du tenker kunne passe min profil.

   Takk for lykkeønskninger og for at du er du!

  1. Takk for det kjære Astrid. Det blir en spennende tid fremover. Litt småskummelt å dele så åpent, men åpenhet gir muligheter. Det ser jeg beviser på gang på gang. Takk for lykkeønskninger og for at du følger!

 3. Lykke til i jobbsøkerprosessen Christoffer, jeg tror ikke dette kommer til å bli en lang prosess for deg 🙂

  Jeg har oppfattet at selvstendig næringsdrivende tvert imot er sin egen sjef, men at alle kundene er ens sjef. Hvordan har du opplevd dette?

  1. Vi krysser fingrene for at det dukker opp en spennende stilling der jeg kan få muligheten til å bidra med min kompetanse og erfaring inn i et dyktig team.

   Vi har alle en/flere sjef og ofte 360 grader man skal levere til. Enig med deg at som selvstendig næringsdrivende er kunden den som setter premissene og som er den viktigste. Kall det gjerne sjef. Sjef er et positivt ladet ord for meg.

   Takker for lykkeønskninger Glenn Tommy!

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s