Programkomitè skaper stort engasjement i sosiale medier

Norsk Lederkonferanse bruker sosiale medier og skaper stort engasjement. Se videointervju gjort av Enerwe.no, forberedelsene, de egentlige svarene og opplevelsen av det hele.

Video publisert på EnerWe.no 27.10.14.

Forberedelser

Et godt tips jeg fikk av noen med langt mer erfaring enn meg med videointervjuer enn meg, var å be om spørsmålene på forhånd. Det fikk jeg, og her får du se både spørsmålene jeg fikk i forkant og svarene jeg forsøkte å forberede. Som du sikkert ser fra videoen så blir det aldri helt som planlagt, men gode forberedelser er en god støtte. Min Iphone ligger fremme på bordet, der er manus i stikkord, slik at jeg kan stoppe opp og hente meg inn igjen om det skulle stoppe opp underveis. Det klippes bare bort etterpå. Så da er det bare å lene seg tilbake og svare etter beste evne.

Selve intervjuet

1: Du har gjennom sosiale medier stilt spørsmål om hvilke toppledere som bør opp på podiet under Norsk lederkonferanse 2015. Hvordan har responsen vært?

For å presiesere dette så gikk jeg ut på sosiale medier for å selv forberede meg godt i rollen som advisory board member som jeg takket ja til i forbindelse med Norsk Lederkonferanse 2015. Sosiale medier har også en naturlig plass i historien rundt hvorfor jeg ble spurt å delta i denne planleggingen. Det var Anita Krohn Traaseth som i en Twittersamtale meldte til Synneva Erland at hun måtte ta kontakt med meg i en annen forbindelse. Vi hadde så en hyggelig telefonsamtale og etter noen uker fikk jeg en telefon om jeg ikke kunne tenke meg å sitte i Advisory Board for Norsk Lederkonferanse 2015. Synneva er sammen med June Kristine Bru, de to grûnderene av Norsk Lederkonferanse. Det er viktig for meg at når jeg først sier ja til en rolle, at jeg gjør et grundig forarbeid og at jeg skal kunne tilføre noe som bidrar til et godt sluttresultat. Jeg spurte da åpent i eget nettverk og sosiale medier om gode forslag til foredragsholdere folk kunne tenke seg å høre under denne konferansen som går av stabelen 5-6- februar 2015 fra lunsj til lunsj. Temaet i fjort var Verdighet, i år har vi valgt å sette fokus på temaet Valg – i motgang og medgang.

Les også: Foredragsholdere Norsk Lederkonferanse – Forslagene!

2: Hvorfor bruker dere sosiale medier når dere setter programmet?

Jeg anser meg som relativt fersk på sosiale medier, med en fartstid på litt i overkant av 6 måneder. En ting jeg tidlig lærte og som jeg ser stadig større nytte av er de mange kloke og rause menneskene der ute som med glede bidrar når andre ber om innspill eller hjelp. Derfor kan jeg oppsummere årsaken til at vi gikk ut i sosiale medier med en setning som jeg først lanserte i et blogginnlegg der jeg skriver om hvorfor du som leder skal være aktiv på sosiale medier: Du må rett og slett være dum for å ikke se potensialet av så mange kloke mennesker på ett og samme sted. Vårt ønske er selvfølgelig at denne konferansen i år, skal overgå suksessen vi hadde i fjor. Da faller det naturlig å spørre publikum både i sosiale medier og i det virkelige liv. Det er viktig å bruke de kanaler som er tilgjengelig, eneste forskjellen er at kun sosiale medier er synlig.

Les også: Hvorfor skal du som LederGeek være aktiv på sosiale medier?

3: Hvordan er prosessen videre med å sette programmet? Hvor mye vektlegger dere innspillene dere har fått via sosiale medier?

Før jeg sier noe om prosessen videre vil jeg først fortelle hvordan prosessen har vært til nå. Etter at vi hadde fått inn alle gode forslag fra alle kanaler møttes hele Advisory Board i Stavanger der vi alle bidro inn med våre forslag og tanker rundt rammene for konferansen. Utrolig moro at vi fikk så mange gode forslag gjennom sosiale medier! Sammen med alle andre forslag plukket vi ut de forslagene som vi mener bidrar til et godt innhold og ikke minst en riktig sammensetning av foredragsholdere.

4: Det er jo kun et fåtall toppledere i næringslivet som er aktive på sosiale medier, slik som Tinteguri. Er det kun en PR-jippo for å få oppmerksomhet rundt konferansen?

Du har helt rett i at ikke alle ledere i næringslivet er aktive i sosiale medier, og det er heller ikke alle vi som er med på å planlegge denne konferansen. Noen er aktive både i det virkelige liv og i sosiale medier andre kun i det virkelige liv. Hverken sosiale medier eller blogging er noe for alle, selv om jeg sterkt vil anbefale alle å gi det et forsøk før man gjør seg opp en mening. Hvordan kan du vite om du ikke har forsøkt? Når du spør om dette er en PR-jippo for å få oppmerksomhet rundt konferansen, synes jeg det er interessant å se på hva jippo egentlig betyr. I følge bokmålsordboka er det et påfunn som vekker oppsikt. Det er alltid moro med et så stort engasjement i mange ulike kanaler og over 80 navn ble forslått, så får det være opp til publikum å vurdere om det klassifiserer til et påfunn som vekket oppsikt.

5: Blant de foreslåtte kandidatene er det en miks av bloggere og konsulenter som er over snittet aktive på sosiale medier, og toppledere. Hva er din kommentar til miksen?

Det er gøy å se at vi får inn et mangfold av forslag og det er nettopp et variert program vi ønsker for denne konferansen. Forslagene fra sosiale medier + alle gode forslag som vi har samlet gjennom andre kanaler er et veldig godt utgangspunkt for et spennende program, der det skal være noe for enhver smak.

6: Konsulentene kommer garantert til å takke ja. Hvor stor prosentandel av de foreslåtte topplederne kommer til å takke ja?

For konferansen er det ikke viktig hvor mange som takker ja, men at de rette foredragsholderne takker ja. Det er allerede mange spennende navn som er spikret i programmet og de siste landes i disse dager. Du vil om ikke lenge finne fullstendig program på norsklederkonferanse.no og da er det bare til å melde seg på, så ses vi på Jæren i februar.

7: Hvor mange deltakere pleier det å være? I den senere tid har flere store konferanser blitt avlyst. Er markedet for konferanser mettet?

Om markedet for konferanser er mettet eller ikke, skal ikke jeg påberope meg å ha et svar på. Jeg mener allikevel at det som en generell regel er plass til gode konsepter, og i den forbindelse med suksessen i fjor bak seg, har jeg stor tro på at også konferansen i år vil bli en stor suksess. Etter min mening er nok mange konferansers feiltrinn at de ofte kun fokuserer på å bli så store som mulig ofte på bekostning av innhold og ikke minst rammene rundt konferansen. Der har vi noen unike fortrinn med denne konferansen.

8: Hvem er målgruppen for konferansen, og hvorfor skal man melde seg på?

Norsk lederkonferanse skal være en annerledes konferanse både med tanke på innhold, ambisjonar og atmosfære. Målgruppen for denne konferansen er både næringsliv, offentlig sektor og frivillige organisasjoner. Alle vi som har planlagt konferanse ønsker også å sette vårt preg på konferansen med vår tilstedeværelse og entusiasme. Konferansen har eit idealistisk utgangspunkt og ønsker at deltakerne og foredragsholderene skal bli rikere av både meningsfylt kunnskap, nytt nettverk og fantastiske opplevelser og foredrag.
Utsikten frå 18.etasje over Jærens landskap setter ein ekstra spiss på arrangementet. I tillegg til et spennende og innholdsrikt program, så vil jeg si at dette er en konferanse med mange dimensjoner som du ikke kan gå glipp av.

9: Hva jobber du med når du ikke bidrar i forbindelse med Norsk lederkonferanse?

Til daglig er jeg leder for to avdelinger på IKEA Slependen, tar en master i ledelse på Høyskolen i Oslo og Akershus, og er en aktiv blogger.

10: Du blogger, hva blogger du om? Hvorfor?

Jeg blogger i hovedsak om ledelse, kommunikasjon, sosiale medier og nå også om master oppgaven min som skal leveres våren 2015. Dette er tema jeg personlig interesserer meg for, men jeg inviterer også interessante gjestebloggere rundt tema som jeg ønsker mer kunnskap om. Det er for meg mye god læring i å skrive. Hovedårsaken til at jeg startet å blogge er at jeg ønsket å dele operativ og praktisk ledererfaring, dele min personlige historie og en leders hverdag. Jeg har stor tro på åpenhet og gjennomsiktighet både som person og i rollen som leder. Selv savnet jeg slikt innhold da jeg var fersk som leder, nå ønsker jeg å gi noe tilbake. Ved å by på meg selv og dele kunnskap får jeg mer enn i pose og sekk tilbake. God eksternkommunikasjon i form av blogg er også veldig god internkommunikasjon, det glemmer vi ofte. Det har gitt meg et unikt nettverk og gode menneskemøter jeg aldri ville vært foruten.

Opplevelsen av det hele

Mitt første intervju på video, så må innrømme at jeg var noe spent i forkant. Gode forberedelser gjør det alltid litt enklere. Kan man det man skal si, så kan man fokusere på intervjuet og ikke noe annet. Alltid litt rart å se seg selv på video, og alltid noen ehh og ahh man skulle vært foruten. Allikevel synes jeg ikke det ble så værst til å være mitt aller første videointervju. Godt nok! Takk til EnerWe som kom med gode råd, var profesjonelle og fikk dette til å bli en hyggelig opplevelse. Dette gjør jeg gjerne igjen!

Vi sees på Jæren 5. og 6. februar 2015!

Sjekk ut: NorskLederkonferanse.no

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s