Jeg blogger ikke, jeg kommuniserer!

photo-1448932223592-d1fc686e76eaDet har nærmest blitt en regel å publisere all råtekst til intervjuer på egen blogg. Her får du hele teksten fra intervjuet om hvorfor Norske ledere blogger på HansPetter.info.

img_6259

1. Hvem er du?

Navn: Christoffer Hovde

Selskap: IKEA

Stilling: Head of Two Departements

Bransje: Retail

Antall ansatte: 95

E-postadresse: christoffer@christofferhovde.com

Twitter-navn/handle: @Chris_Hovde

2. Hvor lenge har du blogget?

Mindre enn 1 år. (Nøyaktig 6 måneder)

3. Hva var motivasjonen bak det å begynne å blogge? Hva ønsket du å oppnå?

Dele operativ og praktisk ledererfaring, dele min personlige historie og en leders hverdag. Ved å by på seg selv og dele kunnskap får man mer enn i pose og sekk tilbake. God eksternkommunikasjon i form av feks blogg er også veldig god internkommunikasjon, det glemmer vi ofte. Det har gitt meg et fantastisk nettverk og unike menneskemøter jeg aldri ville vært foruten.

img_6259

5. Hva er det typisk du skriver/blogger om?

Innovasjon, Ledelse, Kommunikasjon.

Annet (vennligst spesifiser): Kunnskap, Sosiale Medier, Fremtidsledelse.

6. Hva er det du oppnår gjennom bloggen? Hvilke endringer har du opplevd som konsekvens av å blogge som ledere?

– Et unikt og større nettverk.

– Tettere relasjoner og unike menneskemøter.

– Møtes med mer åpenhet, fordi en selv åpner opp for det.

– Utrolig mange flotte opplevelser.

– Økt innsikt.

– Gode refleksjoner og diskusjoner.

–  Blitt Advisory Board Member gjennom sosiale medier. (+ nå også vært med å bidra til en bok)

– Mer engasjerte medarbeidere: god eksternkommunikasjon er ypperlig internkommunikasjon. Mange medarbeidere som følger det jeg skriver. Gjør at vi sammen lett kan reflektere rundt tema som opptar meg som leder og oss som virksomhet.

7. Hvilke sosiale medier bruker du i jobbsammenheng i dag?

Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ og Instagram. (I ettertid har jeg også begynt så smått å bruke Pinterest)

8. Hvilke(t) råd vil du gi til andre ledere som vurderer å blogge?

Kast deg utfor klippen, just do it! Selv ga jeg det 14 dager, og se hvordan det gikk!

4 thoughts on “Jeg blogger ikke, jeg kommuniserer!

 1. Enig med deg i at blogging er kommunikasjon, hva annet skulle det være?
  Kom på en ting nå, er det mer stuerent å kalle det kommunikasjon enn blogging?

  ~ Anne-Helene ~

  (så gøy at du skal bidra i en bok!!)

  1. Jeg er litt ambivalent til dette. Blogg er for meg et helt stuerent begrep, men det snakkes mye om og da ofte som noe spesielt som et fåtall driver med. For meg er det kun et av mange verktøy for kommunikasjon og det er ypperlig til læring, dialog, økt innsikt og utsikt. Kanskje er det på tide at vi utvider forståelsen av begrepet blogging til å innholde mer enn standardoppfatningen mange har rundt rosablogging. For mange er det kanskje mer stuerent å snakke om kommunikasjon enn blogg. Likte godt denne artikkelen: http://stammen.no/blogging/derfor-bor-alle-studenter-blogge Mange gode poeng, og mange flere som kunne dratt nytte av dette som et genialt verktøy. I dag opplever jeg at mange vegrer seg for å hoppe ut i bloggsfæren og jeg kunne gjerne sett at det ble lavere terskel for å blogge. Kanskje ikke minst profesjonelle blogger. Mange der ute som har veldig mye bra å bidra med! Takk for kommentar Ann-Helen. Ønsker deg en god uke!

   1. Blogging ER mer enn sminke, dagens antrekk osv, som ofte assosieres med blogging. Det også kan være kvalitet og samfunnskritikk mm. Jeg sliter likevel med å finne bloggere som oppdaterer jevnlig (flere ganger i måneden) og som ikke bare kopierer det de har publisert i andre kanaler først.

    Blogg er fremdeles mye hverdagsprat uten perspektiv. Derfor forstår jeg behovet for å kalle det kommunikasjon – det klinger bedre.

    Kan være du har rett i at kommunikasjon er bredere enn blogging, jeg har ikke tenkt sånn på det før. Jeg ser muligheter i blogging og synes det er synd at ikke flere bruker blogg som komm.kanal. Det fungerer godt når det blir brukt, med god skriveplass, f.eks.

    Kan være Fb og Twitter er mer brukt pga én innlogging?

    SoMe er jo mye tilpassing til de andre i miljøet, men samtidig er det vi som skaper miljøet. Jeg ser ofte at folk kritiserer et miljø, noe som sier meg at folk forventer full pakke og ikke ønsker å bidra selv. Hvorfor er det sånn tro; at man overser egen påvirkningskraft?

    Hva skiller miljøene på Fb, Twitter, blogg mm? Hvordan kan vi nå målgrupper?

 2. Enig med deg Anne-Helene, det er virkelig mange muligheter med blogg som format og synd at flere ikke bruker det. For meg er Twitter, Facebook, blogg og andre sosiale medier et supplement til hverandre. Alt til sitt bruk, men hvor skal man ellers kunne nå så mange lesere og få delt sine innlegg med så mange om vi ikke hadde hatt ulike sosiale kanaler for dette? Interessante tanker om blogg som formatet, og for mange er begrepet fortsatt ikke stuereint, så til skeptikerne: Blogg er så mye mer!

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s