Lets Celebrate – Bloggen 6 måneder!

IMG_4993bw

Denne uken er det 6 måneder siden jeg publiserte mitt første blogginnlegg. Jeg feirer dette med min aller første video og en stor takk til dere alle!

Reisen

Mye har skjedd det siste halve året og for dere som følger bloggen har dere fått med dere dette underveis. En kort oppsummering er på sin plass. Den første personen som åpnet mine dører for SoMe var Yvonne Fosser (HR Sjef i HP Norge) hun inviterte meg på et lunsjmøte via Twitter i deres lokaler på fornebu. For en hyggelig dame, på vei hjem var det allerede et bilde ute på Twitter, med takk for et hyggelig besøk. Dette var starten. Uken etter ble jeg ved tilfeldigheter invitert til Anita Krohn Trasseth sin boklansering av boken Godt nok for de svina og etter å ha leste denne boken ble min leseropplevelse av denne til mitt første blogginnlegg. Takk for pushen Anita! Forøvrig er mitt aller første innlegg fortsatt på topplista over mest leste innlegg. Jeg ga det en sjans i 14 dager som jeg gjorde opp en status på etter endte 14 dager. Hvem hadde trodd at jeg nå skulle feire 6 måneder med blogging? Anita var den som satt meg i kontakt med Synneva Erland (Eier av Synneva Erland kommunikasjon og en av Gründerne bak Norsk Ledekonferanse) Etter noe sporadisk kontakt med Synneva ble jeg spurt om å sitte i Advisory Board for Norsk lederkonferanse, og ser nå frem til en forrykende og minneverdig konferanse i begynnelsen av 2015, som er under planlegging.

Min reise har også innebært å bli nominert til Årets unge ledertalent 2014 av Linda Lai (Professor i Ledelse og Organisasjonspsykologi på BI). Mer om dette i innlegget på 5.plass på topplisten under. Jeg har også fått lov til å være en bidragsyter i boken “Bli kvitt møtehelvetet” og gjesteblogget på HansPetter.info om visjonært lederskap. Dette er virkelig en blogg jeg ser opp til, så for meg var det virkelig et stolt øyeblikk. Senere har jeg også blitt intervjuet sammen med en rekke toppledere, blant annet Petter Stordalen, med temaet Derfor blogger Norske ledere på samme blogg. Dette året er jeg i sluttfasen av min mastergrad og har startet arbeidet med å skrive min masteroppgave. Her har jeg inngått et samarbeid med Masterbloggen.no og skal underveis i prosessen blogge også der. Har fått deltatt på mang en boklansering av spennende nye bøker og mye mye mer. Viktigst av alt: Jeg har møtt utrolig mange flotte, gode, ærlige, tydelige og herlige mennesker som gir av seg selv og deler raust. Mennesker jeg gleder meg over å få lov til å omgi meg med. Jeg har fått venner for livet. Det ville jeg ikke vært foruten og mange av dere takkes ved navn i slutten av dette innlegget.

Synlighet

Det skal ikke alltid være enkelt å stikke seg frem, og kansje ikke spesielt når man er ung. Det har det heller ikke vært. Jeg tror det handler om misunnelse, uvitenhet, jantelov, at det kan virke skummelt med åpenhet og deling, at vi ikke har kommet så langt vi ønsker i dette landet når det gjelder å aksepter hverandre for den vi er. Det vil alltid være noen som liker det du gjør og noen som ikke liker det. Slik er det også å være leder. Heldigvis er det slik at de som ikke liker å følge med, bare kan la være å lese. Jeg har lært mye om god nettskikk gjennom dette halve året, og jeg ser heldigvis at de fleste av oss virkelig er gode eksempler på hvordan vi skal oppføre oss også på nett. Det lover godt for fremtiden!

Litt tall

Bloggen har blitt vist over 17 000 ganger de siste 6 måneder. Jeg har skrevet hele 34 blogginnlegg og fått 122 kommentarer som jeg har besvart hver eneste en. I følge WordPress er det gjennom sosiale medier totalt 931 personer som følger bloggen, og bloggens Facebookside nærmer seg sakte men sikkert hele 400 likes. Det gjør meg takknemlig og ydmyk at så mange ønsker å følge og finner nytte i det jeg skriver. Det er hele poenget med å dele.

Mest leste innlegg

Her får du topp 5 leste innlegg all times:

1: Hvorfor skal du som LederGeek være aktiv på sosiale medier?
2: #godtnokfordesvina: Min leseropplevelse.
3: Du har dessverre ikke Psyken til å være leder alene!
4: Om Christoffer Hovde
5: Årets ledertalent 2014 – Her kommer nominasjonen.

Logg på for å logge på livet!

Jeg er litt lei av å snakke om logge av, det har vi gjort altfor lenge. Jeg synes det er godt at vi får en debatt rundt temaet, men vi må heller snakke om fornuftig bruk, balanse og hvordan vi kan utnytte potensialet i den teknologiske utviklingen. For meg sier nettopp ordet Sosiale Medier meg mye om hvordan jeg ønsker å bruke dette. Jeg har neppe vært mer sosial og møtt flere fantastiske mennesker i mitt virkelige liv etter at jeg ble aktiv på sosiale medier. Det åpner opp en helt ny verden. Så la oss heller logge på for å logge på livet!

Tusen takk

Jeg vil egentlig takke et utrolig stort antall mennesker, men kommer nok ikke på alle her. Takk til alle dere som har bidratt til gode blogginnlegg underveis, til refleksjoner, innspill og diskusjoner. Takk til dere som har delt, kommentert og gitt tilbakemeldinger. Takk til dere som har støttet, heiet, gitt konstruktivt feedback, delt av egen erfaring og til og med flere av dere som har hjulpet meg med det praktiske rundt bloggen. Uten dere hadde ikke bloggen vært det den er i dag! Noen vil jeg også nevne ved navn: Hans-Petter Nygård-Hansen, Ingfrid Landsnes, Anita Krohn Traaseth, Synneva Erland, June Kristin Bru, Ingrid Hetland, Elisabet Rasmussen, Øyvind Jacobsen, Anne Lise Myrbråthen, Eirik Tørnblom, Laila Eide, Anja Hoffman, Mailen T. Greve, Gaute Holmin, Eivind Jonassen, Yvonne Fosser, Cathrine Spange, Tommy Nordahl, Kjersti Marie Grinde, Linda Lai, Alain Fasotte, Mia Törnblom, Benja Stig Fagerland, Ann Helen Braathen, Behrooz Mal, Live Landmark, Cathrine Spange, Helene Jorum, Christine Calvert, Torben DN, Christian Karlsson, Toril Nag, Bipolar Superstar, Jannik Krohn Falck, Karete Kristoffersen, Laila Mikalsen, Loveleen Brenna, Siri Flamme, Gunnar Østgaard, Bent Myhrdal, Steinar J. Olsen,  Ine Therese Gransæter, Hilde Fredheim, Cathrine Barth, Laila Eide, Trine Grung, Bente Hanasand, Kristina Brend, Kristina Maudal, Kathleen Mathisen, Bobby Lee Bobb, Jøril Korperud Johnsen, Ivar Haugstad Kathrine Aspaas, Kathrine Sæther, Laila Bokhari, Cecilie Thunem-Saanum, Beathe Due, Cecilie Kjensli, Mats Ekran, Ann Elin Schüssel, Astrid Valen Utvik, Thomas Moen ….

“… Listen fortsetter og har jeg glemt ditt navn så legger jeg deg gjerne til. TAKK!” – Click to Tweet

15 thoughts on “Lets Celebrate – Bloggen 6 måneder!

  1. Tusen takk Hilde! Glad for at jeg har fått lov å treffe deg også i det virkelige liv, slike gode møter mellom mennesker betyr mye. Takker for dine bidrag og innspill underveis, dette hadde jeg ikke klart alene. Sammen er vi best 🙂

 1. Kjære Christoffer – Du kom som en frisk vindpust inn på vår arena, og jeg gleder meg til mange og kloke samtaler med deg om mye av det vi er felles opptatt av. Du snakker om det å stikke seg frem og å være ung som leder, og det er jo litt interessant for sånne som oss. For selv om vi fortsatt føler oss unge på alle mulige måter, må vi jo bare med litt enkel matematikk innse at når det gjelder jobberfaring og til og med ledererfaring så kan vi vel neppe kalle oss unge lengre. Og her er det jo nettopp et virkelig interessant skjæringspunkt – hvordan skal vi klare å se inn i fremtiden på riktig måte slik at unge ledere i dag kan få mulighet til å bære med seg etablert kunnskap og visdom, men samtidig utvise lederskap på nye måter slik at den er tilpasset tiden vi er i. Å være en god leder (formelt eller uformelt) er en av de viktigste oppgavene man kan ha, fordi det påvirker i så utrolig mange retninger. Det er spennende å få lov til å følge deg, men det hadde vært mye vanskeligere hvis du ikke hadde åpnet opp og delt av dine tanker og innsikter. Fortsett med det 🙂

  1. Det er veldig hyggelig å høre Kristin og Even. Jeg er selv veldig opptatt av å ha friske pust rundt meg, så godt å høre at jeg også kan være et friskt pust for andre. Mange og kloke samtaler skal vi ha sammen og mang en kaffekopp skal nytes i godt lag. Ser frem til å treffe dere igjen på onsdag kveld, det blir morro! Selv om dere fortsatt ikke er unge, er dere unge til sinns. En overdreven nysgjerrighet er en lederes superkraft blir det sagt, både når det gjelder mennesker men også fag. Den tror jeg vi alle 3 har med oss! Åpenhet, gjennomsiktighet og det å tørre være seg selv er viktig om vi ønsker et samfunn med plass til alle, og et samfunn der alle kan få lov å utvikle seg selv til å bli den beste utgaven av seg selv, ikke en dårlig kopi av andre. Det er mitt ønske. Jeg vil benytte anledningen til å takke for følget og så sees vi snart! 🙂

 2. Gratulerer!

  Jeg liker det jeg leser, selv om jeg ikke leser alt.
  Synes det er gøy å følge deg fra starten av, så jeg håper du fortsetter å bruke bloggen og Samfunnspraten slik at det blir lett å fortsette å følge deg!

  Jeg synes også det er bra at du ikke er en intern leder, men også drar lederskapet ut i verden, fortsett med det.

  ~ Anne-Helene ~

  1. Takk for det Anne-Helene! At jeg skal fortsette å bruke bloggen kan jeg love deg og så skal jeg prøve å få lagt ut innlegg underveis på samfunnspraten siden du insisterer 😉 Lederskap handler om å påvirke, utvikle, utfordre og skape retning for seg selv og andre. Blogg er en fin arena for å kunne gjøre dette med enda flere, og som jeg sier ofte så er vi best sammen og ikke alene. God tirsdag til deg!

 3. Gratulere Christoffer! Du har noen egenskaper som jeg setter stor pris på; Du stiller gode spørsmål, reflekterer om ting som kan være utfordrende og er ikke redd for å knytte til deg/ta kontakt med dyktige mennesker som kan hjelpe deg videre. Jeg ønsker deg lykke til videre og gleder meg til å følge deg i sosiale medier, og god prat over en kopp kaffe en gang i mellom 🙂

  1. Takk for det, og veldig hyggelig å høre Ingrid. Det er viktig for meg å vise andre at det lønner seg å lytte, spørre, utfordre og være nysgjerrig. Vi sitter alle på mange spørsmål som vi tror vi er alene om, men det er vi ikke. Hvorfor ikke da benytte oss av hverandre kunnskap, felles erfaringer og sammen stå sterkere? Jeg tror virkelig på at ingen kan oppnå suksess alene, så det er bare å begynne å samle på gode folk. Du er en av dem jeg vil samle på!

 4. Hey hey Christoffer,

  Gratulerer med super start. Du har en blogg med mye engasjement og humør, i tillegg til det faglige. Det gjør det ekstra artig å følge med.

  Lykke til videre, sees gjerne ved en anledning.

  Hilsen Øyvind

  1. Hei Øyvind!

   Liker godt å høre at du synes det er både humør og engasjement i min blogg, det reflekterer nok også meg som person og leder. Er det ikke det vi sier, at bilde som dannes av deg på nettet ofte stemmer med virkeligheten? Det er i hvertfall min opplevelse.

   Husker selv at jeg for 6 måneder siden, i min spede oppstart fikk lov å bidra med innspill til ditt blogginnlegg om LinkedIn og hvorvidt man skal oppfordre ansatte til å bruke dette aktivt eller ikke. Gøy å kunne få lov å bidra så tidlig og det er noe jeg har tatt med meg videre som en god rettesnor. Inkludering og involvering er viktig for å sammen kunne skape noe, og ikke minst for engasjement.

   Takk for lykkeønskninger, og så vet jeg allerede nå at vi sees om ikke lenge!

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s