Slik blir du kvitt møtehelvetet!

Skjermbilde 2014-08-23 kl. 06.45.48

For under 1 måned siden ble jeg spurt om jeg ville være medforfatter i en bok og fortelle om mine møtevaner. Her har du resultatet!

Er møter noe av det kjedeligste du vet om?

Da er du ikke alene. Likevel er møter et av de aller beste verktøyene vi har for å få ting til å skje på jobben, derfor kan de ikke unngås. I hvert fall ikke helt. Boken 3-minuttersmetoden – Slik blir du kvitt møtehelvetet har som ambisjon å vise deg hvordan du selv kan ta grep, slik at du blir kvitt en del av møtehelvetet i jobbhverdagen. Boken ble bokstavelig talt laget på under én uke. Noen vil kalle det galskap, men forfatterne ville teste seg selv og se hva de klarte å få til under ekstremt press. Men selv ikke to overmodige kvinner i sin tredje beste alder klarer å gjøre alt alene på så kort tid. Derfor ble boken til takket være #crowdwriting. 52 av Norges klokeste hoder beæret Ine Thereze Gransæter og Ann Elin Schüssel med å skrive hver sin del. Samlet sett finner du derfor over 1000 års møteerfaring mellom to permer i denne boken.

Medforfattere

Anita Krohn Traaseth, Anne Setsaas, Anne Grethe Solberg, Arne H. Krumsvik, Astrid Valen-Utvik, Beathe Due, Benja Stig Fagerland, Bent Stamnes, Cathrine Barth, Cecilie Thunem-Saanum, Christoffer Hovde, Dagfinn Nordbø, Ellen Arnstad, Grethe Gyn- nild- Johnsen, Haddy N’ije, Helge Borgen, Håkon Haugli, Jeanette Roede, Jon Frang Mostad, Kai Roger Lindberget, Kathrine Myhre, Ketil Hvindenbråten, Kine Søyland, Kjersti Løken Stavrum, Kristin Olstad Schea, Kristin Molvik Botnmark, Kristin Melsnes, Kristin Oudmayer, Laila Bokhari, Loveleen Rihel Brenna, Line Margrethe Rustad, Lill Kristin Syversen, Maria Amelie, Marianne Moe, Marianne Olsen Brøntveit, Mathias Mikkelsen, Nils Petter Nordskar, Nina Christine Dahl, Paul Chaffey, Peder Kjøs, Rune Brandstadmoen, Siw Boine, Siw Dejligbjerg Steen, Steinar Nesse, Sturla Henriksen, Svein Ragnar Kristensen, Thomas Lillehagen Røyert, Tone Lunde Bakker, Torunn Grønbekk, Trine Fjellberg Falnes, Trude Dybendahl og Yvonne Fosser.

Takk

Jeg vil rette en stor takk til Ine Therese og Ann Elin Schussel som tok kontakt og ville ha med meg som medforfatter i denne boken. Utrolig gøy å få være med på et slikt prosjekt sammen med så mange andre spennende mennesker. Ja møter kan være et helvete, men ved å samle vår kunnskap og gode idèer kan vi gjøre det til en møtehimmel. Gleder meg til å selv lese boken, du kan kjøpe den HER. Ønsker du å delta på boklanseringen kan du melde deg på HER. Jeg er dessverre på ferie når boken lanseres, men følger med på avstand!

Gratulerer med ny bok og lykke til med boklanseringen Ine og Ann Elin!

Skjermbilde 2014-08-23 kl. 07.06.42

5 thoughts on “Slik blir du kvitt møtehelvetet!

 1. God tekst, jeg er nok typen som oppfattes som en møtefascist. Jeg låser døra når møtet starter og de som kommer for seint blir ikke med, hvis det er noe annet som er viktigere enn å passe tiden for “mitt” møte så er det deres eget valg. Mitt triks er å invitere til møter som starter ti over – da signaliserer jeg allerede i invitasjonen at tid er et vesentlig poeng.

  Møter som er initiert av sånne som har behov for å vise seg fram eller som ikke er moden nok til å ta ansvar for egen framdrift uten forventninger om kontinuerlige tilbakemeldinger, er noe som jeg melder meg ut av.
  Det er info som jeg kan få på mail.
  Det ligner litt på sånne statusmøter med runde rundt bordet for å fortelle hva man skal gjøre eller har gjort, og det er tidstyv.

  På “fritiden” så opplever jeg både styremøter og foreldremøter, og blir noen ganger irritert over de som gjør mer ut av hva man skal servere og hvem som tar med kaffe og te enn hva og hvordan vi skal snakke om det vi skal.

  Anbefaler denne som et humoristisk innspill: http://wp.me/pTFwP-sY

  Hilsen Morten 🙂

  1. Vi skal heller ikke undervurdere det sosiale ved slike møter. En grunn til at digitale møter er vanskeligere å gjennomføre og ikke alltid har samme effekt. Vi er sosiale dyr og i enkelte møter kan det være en god idè å tenke på setting (ref servering). Det handler om å kunne differensiere. Ingen møter er like, men alle kan har rom for forbedring og dra nytte av gode møtetips!

 2. Interessante innspill Morten Besshø. Likte spesielt ideen om å starte alle møter 10 over. Hilsen Ine Thereze Gransæter, en av forfatterne av Bli kvitt møtehelvetet.

  1. Gode råd Morten og kjenner meg igjen her. Alt som kan informeres om i mail, kan vi ta på mail. Det gjelder å benytte riktig kanal til riktig budskap. Et møte skal for meg være et arbeidsmøte mellom flere personer, der vi sammen skal skape resultater i henhold til møtets mål og hensikt. Enig med Ine, at det er et godt poeng å starte møtene 10 over i stedenfor hel. Et lignende poeng er å aldri avslutte et møte hel, men kvart på. Dette for å ha tid til å oppsummere for seg selv og ferdigstille sine notater mens møtet fortsatt er friskt i minne. Gleder meg til å høre hvordan boken blir tatt i mot når den begynner å dumpe ned i postkassen i de mange hjem! Takk for at du deler dine gode tips Morten og igjen masse lykke til med boklansering Ine.

 3. Pingback: » Christoffer

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s