Ikke la wikipedia få definere din skog!

IMG_5576

Definisjonen på skog er i følge Wikipedia, et område dekt med trær. Wikipedia tar nok grundig feil. Her får du noen alternativer.

Den mangfoldige skog

En skog er et område dekt av trær, men vi har også flere andre typer skog. Mindre tredekte områder kalles lund eller holt og en helt vill og uframkomelig skog kan kalles jungel. For meg er skog et bilde på et sted for ro, refleksjon og ettertanke. Kanskje et sted man kan gjemme seg helt bort. For deg kan det være noe helt annet. Jeg kan blant annet finne min skog på treningssenteret, ved å gå en tur i skogen, en stille morgenstund, en yogaøkt, en Twitterdiskusjon, en ferie, i møte med andre mennesker, ved å skrive, ja listen er lang. Uansett hvor du finner din skog, mener jeg at det er viktig at vi alle finne vår egen skog. Har du ikke funnet din enda, kan du kanskje få litt inspirasjon i dette innlegget ved å se til andres fristeder. Dette tror jeg er et viktig kriterium for suksess.

“Realize that success and balance goes hand in hand”- Arianna Huffington – Click to Tweet

Ikke bare for vanskelige tider

Ofte trekker vi til våre skoger når vi har mye å tenke på, eller vi trenger et pust i bakken. Hvorfor gjør vi mennesker ofte ikke noe med en situasjon før det virkelig er behov. Vi må ta vare på oss selv, og tenke at også hjernen trenger tid for å hente seg inn igjen. Her er det både mer gunstig og mye enklere å være proaktiv og se hvor livet ditt tar deg før du faktisk er der. Noen runder i egen skog med jevne mellomrom er helt essensielt for å ha et klart syn på livet og hvor man er på vei. Jeg ser ofte mennesker som er fanget i eller av sitt eget liv. Som blir styrt av vinden og aldri stopper opp. Ta styringen i ditt liv og book inn tid med din skog regelmessig. Selv om du ikke tror at du trenger det, så vet du ikke alltid ditt eget beste. Gi det i hvertfall et forsøk, så kan jeg garantere deg at du ser nytten.

Tid for å tenke

Her ønsker jeg å gi deg 3 spørsmål uten svar, men som du selv kan bruke litt tid til å reflektere over. Kanskje vil du også dele svarene med oss andre?:

1: Hvordan vil du redefinere suksess om du kun tenker på hva suksess er for DEG? – Click to Tweet

2: Hva er du redd for å gjøre feil og hvor farlig er det egentlig? – Click to Tweet

3: Hvor ofte tar du selv en pause i “skogen din” for å kunne stake ut retningen i ditt eget liv? – Click to Tweet

Den folketomme kinosalen

I sommer gikk jeg på kino sammen med min samboer, på den mest fantastiske og solfylte sommerdagen av alle. Noen ville kanskje si at det var en dum avgjørelse og jeg tenkte vel kanskje det samme en stund jeg også. Slikt gjør man jo ikke når det er fint være ute. Det blir mye burde-burde her i livet, og neste gang du tenker det samme, så prøv å gjør det stikk motsatte. Det kan være ganske forfriskende! I mitt tilfelle var det en fantastisk opplevelse å ha hele kinosalen for seg selv. Helt stille, ingen bråk fra poppkornknasing, godteriposeriving, bruskorkåpning, latter og hvisking og tisking. Rett og slett komplett stillhet. Hvilken film jeg så er ikke viktig, men opplevelsen av å være hundre prosent tilstede uten noen som helst forstyrrelser var magisk. Før filmen begynte rakk jeg å ta det bildet som er forsidebildet for dette innlegget. Et bilde som virkelig fanget min kinoopplevelse. En skog av tomme kinoseter og et blankt lerret. De tomme setene for meg kan representere plasser for mennesker du ønsker å ha med deg i livet. Du har et begrenset antall plasser så sørg for at setene fylles med personer som gir deg energi, glede og mening i livet. Det tomme mørke lerretet er din fremtid, du kan selv stake ut din retning og fylle lerretet etter eget ønske.

“Har du tenkt over hvilke mennesker du tar med deg i din kinosal og hva du vil fylle ditt lerret med?” – Click to Tweet

Hvordan ser din skog ut?

Mandager er treningsdag for meg. Etter jobb er det som regel rett på trening i en eller annen form. En god start på uken og for meg et sted å klarne tankene og reflektere rundt den kommende uken. Som et møte med meg selv der jeg setter min egen agenda. Mandag denne uken, la jeg ut et bilde av min skog denne mandagen og det var fra Myrens Sportssenter. Tankene gikk rundt hvor herlig det er når tankene får flyte fritt og jeg det bringer frem mange gode minner. Mange av mine gode minner og opplevelse kommer fra skogen, men også fra mange andre steder. Definisjonen av skog er i følge Wikipedia ganske enkel. For meg er den mer komplisert, og derfor ville jeg også høre med andre hvordan deres skog så ut. Vil takke alle dere som bidro med flotte bilder til inspirasjon for andre.

1: Trine Larsen – Bedriftsrådgiver / Hodejeger i Raadhusgruppen AS.

Skjermbilde 2014-08-17 kl. 14.43.46

2: Kjersti K. Halvorsen – Corporate Service Manager i Flowtite Technology.

Skjermbilde 2014-08-12 kl. 08.00.50

3: Arve Kvalsvik – Konsulent og grunnlegger av Evidente.

Skjermbilde 2014-08-12 kl. 08.01.48

4: Yvonne Fosser – HR direktør i HP Norge med PR-ansvar.

Skjermbilde 2014-08-12 kl. 08.00.29

5: Linda lai – Professor i organisasjonspsykologi og ledelse på BI.

Skjermbilde 2014-08-12 kl. 07.59.41

6: Arnfinn Helge Kvam – Banksjef i trivelig lokalbank i Valdres.

 Skjermbilde 2014-08-12 kl. 08.10.21

Skjermbilde 2014-08-12 kl. 08.10.07

7: Kristin Flagstad – HR Direktør i ISS Facility Services.

 Skjermbilde 2014-08-17 kl. 14.45.19

8: Marius R. Aurstad -Produktsjef for Siemens byggautomasjonsprodukter. Skjermbilde 2014-08-17 kl. 15.36.21

9: Gry Sinding – Gründeren bak skap din drømmejobb.

Skjermbilde 2014-09-07 kl. 19.07.48

10: Ingrid Hetland – VP HR & QHSE Apply Capnor AS

Skjermbilde 2014-09-07 kl. 19.08.08

11: Kjerstie Marie Grinde – Salesmanager for TradeTracker Norway AS

  Skjermbilde 2014-09-07 kl. 19.08.31

“Til slutt vil jeg spørre deg, hvordan ser din skog ut?” – Click to Tweet

 

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s