Folket har talt, her kommer det absolutt beste argumentet, ditt eget!

Fellesskap

For en 1 uke siden skrev jeg blogginnlegget om hvorfor du som LederGeek skal være aktiv på SoMe, men det absolutt viktigste argumentet er det du som har!

Her kommer 40 av dere leseres argumenter, hvilket er ditt?

Du må selv ha trua

For å se hensikten med noe, må du selv ha gode argumenter for hvorfor det er viktig, du må kanskje se et stort engasjement hos mange andre, eller noen få du kjenner og har tillit til. Jeg er helt imponert over hvor mange gode argumenter dere sitter inne med.

“Nå er det tid for å overbevise skeptikerne!”  – Click to Tweet

Jeg har i løpet av denne uken fått meldinger fra flere som har spurt om de kan dele mine 10 gode grunner for å være aktiv på SoMe til sine skeptiske kolleger, sjefer, venner el. Det er utrolig hyggelig å kunne hjelpe, og jeg sier selvfølgelig ja. Om jeg så bare kan hjelpe noen å overbevise 1 person til, så er jeg fornøyd. Dette er noe av min virkelig passion og hensikt med denne bloggen, som jeg i en twitterøkt i kveld sammen med Anita Krohn Traaseth (Adm.dir i HP Norge) og Vibeke Hammer Madsen (Adm.dir i Hovedorganisasjonen Virke) fikk reflektere over:

 

Godt nok?

Jeg går ofte en stund og reflekterer rundt neste blogginnlegg før det faktisk tar form og jeg begynner å skrive. Denne gangen hadde jeg egentlig bare tenkt å sende ut dere leseres forslag, og ikke nødvendigvis skrive et innlegg selv. Midt i eksamensinnpsurt var det tiden som kanskje ikke ville strekke til. Ville det være godt nok? Nja, litt kjedelig, så jeg lot innlegget vente litt.

To herlige damer

Det som ga meg inspirasjon til å ferdigstille innlegget var dagens twitterøkt med Anita og Vibeke. Vi samtalte rundt en artikkel om blogging for mental helse. Der den Amerikanske Psykologforeningen skriver om effektene av blogging for din mentale helse. Fritt gjengitt gikk samtalen med 2 herlige damer ut på at vi hver og en av oss står ansvarlig for å finne våre egne verktøy for refleksjon. Det er viktig for oss alle å ha pusterom i hverdagen der vi har tid til å reflektere. Vi kan velge å være åpne som en bok, eller vi kan være selektive på hva vi deler. Det finnes ingen gode regler som gjelder for alle, den grensen må vi selv bevisst på å skape og overholde. Dette vet vi faktisk best selv!

 

Ledere har et ansvar

Jeg har tro på at åpenhet er viktig og at vi må vise hverandre at vi både kan stå i motgang og medgang. Stå sammen. Kanskje bør vi skrive mer om de vanskelige periodene i livet, som krever styrke å stå i. Det er dette som virkelig viser vår styrke og viser andre at vi er et helt menneske. Det krever allikevel stort mot til å kunne dele så åpent som mange gjør. Det krever selvtillit og trygghet på SoMe som kanal, som for min del må bygges opp over tid.

Bli mer personlig

Jeg fikk denne uken følgende melding på Twitter:

Det fikk meg til å tenke. Takk Helene! Nei, jeg synes kanskje ikke det er så enkelt å være personlig og dele veldig mye gjennom bloggen enda. Kanskje tar jeg noen dager små steg og andre dager store steg. For meg er det et stort steg å faktisk blogge, og som relativt ny i gamet føler jeg at læringskurven har vært formidabelt bratt. Men at jeg er på riktig vei, og at det gir meg et personlig utbytte er jeg helt 100% overbevist om. At det også kan gi verdi for andre har jeg også fått erfare. Det gir meg glede, inspirasjon og energi. Derfor ser jeg ingen grunn til å snu. Som Anita nevnte i dag, så er det nok de bloggene som deler både på godt og vondt som er mest lest. De er ekte og ærlige, og det er ekte mennesker vi vil ha. Hvor min reise fortsetter får du bare se om du blir med på turen!

 

Argument nummer 6: Ditt eget!

Jeg fikk argumenter gjennom mange ulike kanaler som Twitter, Facebook og Linkedin. Her følger i hovedsak argumenter hentet fra Twitter, de andre får du lete etter selv. Det skal være en personlig reise og ikke alt skal bli servert på ett fat. Takker for et fantastisk engasjement fra dere. Enjoy!

https://twitter.com/alden_dama/status/473352776647737344

https://twitter.com/hr_gabriella/status/473556538691686400

https://twitter.com/aatorill/status/473545946660610049

20140603-101355-36835875.jpg

20140603-223640-81400773.jpg

“Om du fortsatt sitter inne med et godt argument, ja så spytt ut!” – Click to Tweet

One thought on “Folket har talt, her kommer det absolutt beste argumentet, ditt eget!

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s