Hvorfor skal du som LederGeek være aktiv på sosiale medier?

computer-geek

Jeg får stadig spørsmålet om hvorfor jeg som leder er så aktiv på sosiale medier, og hva som er hensikten. Her får du svarene.

Om du ikke forstår hvorfor eller bare er nysgjerrig, så vil jeg forsøke å forklare deg gjennom dette blogginnlegget. Du vil her få 10 gode grunner til hvorfor du skal være aktiv på sosiale medier:

Nr. 1: Er du opptatt av ledelse, er du opptatt av utvikling

Vi vet alle at utviklingen i samfunnet stadig går raskere og raskere. Ledere må følge med og gjerne være i forkant av denne utviklingen. Vi som ønsker å være morgendagens ledere kan ikke vente på at informasjonen skal komme til oss, vi må aktivt hente den inn. Jeg ser ingen bedre måte enn å følge denne utviklingen, både i inn og utland, enn gjennom realtime i sosiale medier. Her får du utvikle deg selv og andre, din kunnskap, du får input og blir utfordret. Ja dere skjønner sikkert at jeg har mye godt å si om dette, så det kan bli krevende å holde seg kun til 10 punkter. Det er allikevel en god begynnelse, resten får du finne ut av selv. Det er aldri for seint, her kan du lese om hvordan forny deg selv etter fylte 50, skrevet av HR Norge.

Nr. 2: Gå foran som et godt eksempel

Dagens arbeidstakere trenger aldri å være redde for å miste sine arbeidsplasser, så lenge man er villig til å fornye, utvikle og omstille seg. Her ligger også nøkkelen i de nye verktøyene som mange fortsatt anser at sosiale medier er. Lær deg å beherske det som er nytt, vis at du tør å drite deg ut og lære av dine feil. Det vil også gjøre det enklere for folkene rundt deg å gjøre det samme og det vil gi en solid grobunn for innovasjon.

Nr. 3: Its totally free!

Trenger jeg virkelig å utdype denne? Vi elsker ting som er gratis. Hvordan kan vi da motstå et fruktfat av kompentente mennesker som sitter inne med verdifull kunnskap og er villige til bruke sin dyrebare tid på en god dialog med deg. Her vil du få mulighet til å diskutere med mennesker du kanskje ellers aldri ville truffet. Du vil få invitasjoner til arrangementer du ellers aldri ville fått muligheten til å gå på. Du vil få treffe mennesker du aldri ville vært foruten å treffe. Og alt dette helt gratis!

Nr. 4: Hvorfor nøye seg med 1 mentor?

På sosiale medier yrer det av snakkesalige mennesker, både kunder, fagfolk, forskere, toppledere, geek’s av alle slag, ja you name it!

“Du må være dum for å ikke se potensialet av så mange kloke hoder på ett sted på en gang” – Click to Tweet

Her har du ikke bare 1 mentor, men så mange du måtte orke. Som Anita Krohn Traaseth, CEO i HP Norge sa så godt i en twitterøkt vi hadde rundt morgenkaffen lørdag denne helgen, da jeg spøkefullt nevnte at jeg hadde en ledig stilling som mentor for meg selv:

Skjermbilde 2014-06-01 kl. 19.10.36

Nr. 5: Del kunnskap
Her finnes alle tenkelige kanaler du kan dele din kunnskap gjennom. Klarer du ikke få utløp for alt gjennom Twitter på 140 tegn, er blogg et fantastisk format for å kunne reflektere over et tema, skape dialog med andre, be om feedback, innspill, tips og idèer. Jeg kan love deg at du ikke vil snu deg tilbake om du tør å prøve. Selv ga jeg dette formatet en sjans i to uker, her kan du lese mer om hvordan det gikk med 14 dagers bloggen. Sm du sikkert skjønner, så overlevde den heldgivis de første ukene. Når du skal skrive et innlegg må du sette deg nærmere inn i et spesifikt tema og reflektere rundt dette. Det gir en stor læringseffekt og utvidet horisont. Jeg vil si at dette er en av de viktigste arenaer for å holde seg oppdatert på ny kunnskap.

“Den som gir vil få, så det er bare å sette i gang!” – Click to Tweet

Her er et godt eksempel der vi flere i en samtale kan hjelpe hverandre, reflektere og komme med nye input. Gleder meg til å lese Cathrine Barth, Strategirådgiver i Halogen,  sitt kapittel om forretningsmodell i ny fagbok som kommer om ikke så lenge. 20140504-212535.jpgNr. 6: Dit eget

Her oppfordrer jeg dere lesere til å bidra, jeg vil samle alle innspill fra dere lesere, SoMe er et spleiselag. Så kom igjen og del dine beste opplevelser og argumenter for at nettopp DU skal bruke SoMe aktivt. Du kan dele som kommentar nederst i innlegget her, på min Facebookside eller på Twitter. (Du få gjerne dele med meg på LinkedIn, Instagram og Google+ også, men tenker at de to førstnevnte dekker behovet for de fleste.)

“Hva er ditt argument (Nr. 6) for å være aktiv på SoMe?” – Click to Tweet

Her er resultatet av ditt argument: Folket har talt, her kommer det absolutt beste argumentet, ditt eget!

Nr. 7: Det er sosialt

Start dialogen med dine kunder, samarbeidspartnere og alle andre før de starter dialogen om deg. Skaff deg nye bekjentskaper og venner, og best av alt møt nye mennesker face to face i den virkelige verden. Som jeg selv skrev i et tidligere innlegg, mener jeg at SoMe skal berike det virkelige liv, ikke være det eneste virkelige. Som en bonus vil du bli invitert til ulike arrangement, virksomheter, Tweetups osv. Sosial effektivitet på høyeste nivå. Mange er nevnt tidligere, men jeg kom til å tenke på det første møtet som satt startskuddet for mine real life møter med folk jeg treffer via Twitter. Yvonne Fosser HR Sjef med PR-ansvar i HP Norge, var den hyggelige damen som fikk røsket meg opp av stolen og bedt meg på en samtale rundt temaet “hvordan anerkjenne kolleger”.  Takker så mye for gjestfriheten! Skjermbilde 2014-06-01 kl. 20.11.52

“Synd at ikke døgnet har mer enn 24 timer.” – Click to Tweet

Nr. 8: Ekstern kommunikasjon er også god internkommunikasjon

Det er flere som følger med på både hva du skriver om og sier i Sosiale medier. Som leder ønsker jeg å utvikle mennesker, og hva er vel bedre enn at jeg kan få lov å motivere andre til å lese mer om ledelse, trivsel på jobb, utvikling, mentorskap osv. Det jeg skriver reflekterer meg både som person og leder, og hvilke andre arenaer vil jeg kunne få dele like åpent av mine tanker og refleksjoner? Å være åpen krever mot, men åpenhet vil skape trygghet som igjen skaper mot. Andre som gjør det samme, har inspirert meg. Nå håper jeg at jeg kan inspirere andre, både eksternt og internt.

Nr. 9: Det skaper tillit

Folk vil snakke med folk, ikke logoer. Elisabet Ø. Rasmussen, grunnlegger av Trivselsagentene oppsummerer det så fint fra et foredrag av Hans Petter Nygård Hansen, Seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese på BI i Stavanger:

Skjermbilde 2014-06-01 kl. 19.40.39

Nr. 10: Bare 13% vil forstå

Undersøkelser viser at bare 13% er ekstra engasjert i sin jobb. Så om du fortsatt lurer på hensikten ved bruk av SoMe, så er du kanskje ikke en av disse. Jeg har lært at jeg er en av dem!

“Bli med i 13%’erne, så trenger du ikke lenger undre” – Click to Tweet

Skjermbilde 2014-06-01 kl. 18.31.52

 

16 thoughts on “Hvorfor skal du som LederGeek være aktiv på sosiale medier?

   1. Topp! Innleggene dine er interessante for flere i gruppa og kanskje blir de spredd videre derfra igjen. Veldig bra med dine bidrag der inne.

    Ønsker deg en fin dag!

 1. Takk for en flott artikkel. Min største berikelse ved å være på SoMe er all den fantastiske kunnskapen jeg får ved at så mange andre deler SINE erfaringer og kunnskap med meg. De som er negative til SoMe har ennå ikke forstått dette. Trist for dem. SoMe er en fantastisk kilde til NY og SPENNENDE kunnskap. Og bør også norske ledere snart forstå!

 2. SoMe er ein sentral arena for læring, deling, nettverk, informasjon og mykje meir. Som leiar opplever eg at det er ein viktig arena å delta i om ein vil få med seg trendane, diskusjonane og henge med. Les innlegga dine med stor interesse og utbytte.

  1. Takk for en hyggelig tilbakemelding Kathrine. Om noen kan ha glede av mine innlegg og refleksjoner, har jeg oppnådd målet mitt med denne bloggen. Tilbakemeldinger fra deg som leser er utrolig viktig for at jeg stadig kan utvikle bloggen i en fornuftig retning. Det gir meg energi og mot til å fortsette 🙂 Viktige poeng rundt å holde seg oppdatert og henge meg. Der kan vi som ledere bli enda flinkere. Vi må gå foran som gode eksempler. Jeg har selv tatt et aktivt valg rundt dette, og det virker som du også har tatt. Ønsker deg en strålende soldag!

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s