Yoga for Wall Street, deg og meg.

Yoga-e1330480168268

Her får du mine 3 beste yoga apper, som gjør at du kan ta med deg din yoga uansett om  det er på Wall Street, på reise eller hjemme i stua.

Jeg blir ofte spurt om hvilke trenings-apper jeg bruker for å trene yoga. Derfor deler jeg nå mine 3 beste apper med dere, som jeg bruker ukentlig. Yoga er fantastisk både for kropp og sjel, og det gir i hvertfall meg både energi og nødvendig pusterom i hverdagen. I tillegg er det god trening, så hvordan kan du la være å prøve? Er du i tillegg opptatt av å skrive, bør du lese 11 lure ting skribenter kan lære av yoga skrevet av Vivian Songe.

Yoga på Wall Street

Yoga har i de senere årene blitt en veldig populær treningsform, som også gir mental styrke, økt fokus, gjør deg klokere og mer vennligstilt mot samfunnet rundt deg. Vi lever i et samfunn der vi konsant blir utsatt for reklame, budskap, mail, påminnelser, planer, avtaler osv. Det er ikke vanskelig å tenke seg at en stille stund for seg selv kan være en god idè for oss alle, ikke bare for de som jobber på Wall Street.

Les Katrine Aspaas, journalist i Aftenposten sin artikkel om Yoga fra India til Wall Street.

Yoga overalt

Heldigvis må du ikke reise til Wall Street for å kunne prøve eller utøve yoga. Nå kan du ha din egen yogatrener i lomma.  For deg som reiser mye, enten bussiness eller pleasure, så er det enkelt å pakke med deg matta i kofferten. Mobilen har du alltid med deg, så den trenger jeg ikke å nevne. Vips så har du alt du trenger for din daglige yogaøkt, hvor som helst og overalt.

“Pakk med deg matta og ta med deg Yoga ut i verden!”

Yoga i lomma, mine topp 3:

Alle appene er bygd opp på samme måte, og fungere både på Iphone og Ipad. Har du også Apple tv, så er det ypperlige å streame disse til tven din. De koster rundt 15-20 kr, har mange ulike programmer både i forhold til varighet, men også i forhold til vanskelighetsgrad. Her er det noe for alle. I tillegg har alle programmene en kalender, der du kan holde en god oversikt over alle dine yogaøkter. Variasjon er viktig for min motivasjon, så unn deg mer enn enn app for stor variasjon. Om du ikke finner noen ferdige programmer for deg, så ja da kan du også sette sammen et helt eget program kun for deg.

1: Pocket Yoga:

“Your practise begins when you want to come out of a pose”

Den enkleste varianten, der bevegelsene ikke vises i jevn flyt, men som statiske stillinger. Det er derfor viktig å vite på forhånd, at i yoga skal man ha en jevn flyt fra stillig til stilling. Allikevel synes jeg denne appen er veldig god, da den er enkel og byr på utfordrende programmer. Baserer seg på Gaia Flow Yoga. Her har du alt fra 30-60 min programmer, og  3 vanskelighetsgrader fra beginner til expert. Det er også lagt opp til 3 “tema” for programmene, der de er lagt opp etter “Ocean” med fokus på kardio, “Mountain” med fokus på styrke og “Desert” som fokuserer på fleksibilitet. Appen lover deg forbedret styrke, økt energi, fleksibilitet og indre ro. Appen kjøper du her.

Pocket-Yoga

2: All inn yoga

Her får du den største variasjonen i både programmer, vanskelighetsgrad, tid og tema. Her får du en stor pakke med 45 programmer, fra 10-90 minutter og alt fra beginner til guru nivå. Baserere seg på Shakti, Bhala, Pranayama og Bhoga yoga. Denne har noe for alle, og er den eneste av appene som også har kun rene programmer med kun puste øvelser. Her får du et nytt visdomsord hver dag, som skal motivere deg til å bli en bedre versjon av deg selv. Vil du løse noen hverdagslige progblemer finnes det program for stive skuldre, dårlig fordøyelse, hodepine og for å forbedre ditt syn. Det blir opp til deg å vurdere om det fungerer, men god trening er det. Appen finner du her.

All in yoga

3: Yoga Studio

Kanskje den appen jeg bruker mest. Det er muligens fordi den har behagelig musikk, instruktøren har en behagelig stemme, og videoene er lette å følge. Her har du programmer fra beginner til advanced og fra 15 min til 60 min. Programmene har fokus på styrke, balance eller fleksibilitet. I tillegg kommer det også et komboprogram som tar for seg litt av alt. Les mer på deres nettside.

ys1

Har du noen erfaringer med Yoga som treningsform du ønsker å dele?

 

4 thoughts on “Yoga for Wall Street, deg og meg.

  1. Takk for gode tips Christoffer. Jeg trener yoga regelmessig, men det er alltid en utfordring når en er på reise 🙂

    1. Gleden er på min side Ingrid og takk for hyggelig kommentar. En glede å dele, spesielt om det er noe andre også kan ha nytte av. Er enig med deg at det kan være en utfordring på reise, men nå har jeg heldigvis funnet en løsning som fungerer godt for meg. Hva er dine beste yogatips?

      1. Huske å puste helt ned i magen når skuldrene heiser seg litt for mye, og litt tøying iløpet av arbeidsdagen 🙂 Har faktisk lagt inn litt tøying (kontoryoga) på allmøter og når jeg holder kurs. Funker fint

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s