14 dagers bloggen

Bilde11

Slik overlevde jeg de første 14 dagene med blogging, jeg besvarer 3 store spørsmål og gir deg noen gode ord på veien videre.

Etter 14 dager med blogging, og mye læring er det tid for å oppsummere litt. Tre store spørsmål stiller seg. Hva var det som gjorde at jeg startet med dette formatet, hva har jeg lært, og hva vil fortsettelsen bringe? Den som følger med får se.

Hopp i det!

Jeg har fulgt med flere interessante blogger en stund, og virkelig satt pris på å lese andres erfaringer, få ta del i felles erfaringer og det å kunne lære av andre. Sosiale medier er en fantastisk arena for gode samtaler om både fag og andre interessante tema som fanger ens interesse. Etter å ha latt meg inspirere av innteressante blogger som tinteguri.com, hanspetter.info, eivind.jonassen.info og oyvindjacobsen.com fikk jeg lyst til å prøve meg på dette formatet selv. Jeg måtte bare hoppe i det.

Mats

Hva fikk meg til å hoppe?

Jeg fulgte nøye med på ulike blogger, tenkte mye på hva jeg skulle skrive om, hvorfor jeg ville skrive, og hvem jeg skulle skrive for. Var det egentlig så farlig. Det finnes mye interessant informasjon ute i det store nettet, og da jeg kunne bidra til en artikkel om Linkedin på @oyvindjacobsen sin blogg. Tenkte jeg at jeg også kanskje selv kunne bidra til å spre interessante budskap gjennom egen blogg.

Oyvind jacobsen

Om bare 1 person kunne finne noe av det jeg skrev interessant, og jeg kunne lære mye av det selv, så var det vel verdt det. Og mye har jeg lært! Først fikk jeg noen gode råd på veien av @hpnhansen , @ejonassen og @matsekran på twitter. Her kommer noen av tipsene fritt gjengitt:

Begynn aller først med hvorfor, hva du skal skrive om, hvor ofte du skal skrive,  hva er du god på og hva har du kunnskap om. Finn en klar retning, “vi” må forstå hva bloggen din skal handle om, bestem deg for ditt publikum, så er du kommet langt. Jeg vil nok ikke si at jeg har helt tydelige svar på alle disse spørsmålene enda. Noen gode spørsmål kan allikevel være like nyttig å ha med seg, som eksakte svar. De kommer etterhvert. Noen gode blogginnlegg fra hanspetter.info som hjalp meg på veien finner du her:

Fra pikerom til styrerom.

– Slik skriver du den perfekte bloggposten.

– Konge, dronning & trone.

– Hvor lang er den optimale bloggpost?

Hvordan?

Det tok sin tid å navigere i jungelen av ulike verktøy og sider for å opprette en blogg. Jeg fant etter en kort stund ut at WordPress var det mest egnede stedet for min blogg, og en løsning mange bruker. Ikke minst var det brukervennlig og lett og forstå. Valget ble tatt. I tillegg fikk jeg gjennom et kort kurs om Facebook fra Trine Grung, et innblikk i hvordan skape seg en egen facebookside. Det ville gjøre det enklere å dele innhold som jeg ønsket å dele, og samle alt dette på ett sted. Dette kurset kan virkelig anbefales for den som er interessert i å lære mer om sosiale medier. Jeg lærte mye.

Noen gode ord på veien.

Det gir også litt ekstra motivasjon med noen gode ord på veien.  Jeg vil benytte annledningen til å takke alle dere som har vært innom og lest mine innlegg de to første uken, selv om det virkelig fortsatt er i sin spede begynnelse.

“Nesten 2000 bloggbesøk de to første ukene, hadde i hvertfall ikke jeg forventet”

Takk for gode ord @krohntraaseth, @HeleneJorum og @7leirdal. Dere som gir meg både gode råd, konstruktiv kritikk og ikke minst mye læring underveis. Det setter jeg stor pris på. Tilbakemeldinger er viktig for utvikling, og husk alltid på at selv den største suksess ble til ved små steg. Jeg ser meg ikke tilbake, så 14 dagersbloggen fortsetter.

Anita

Bilde1

Bilde2

8 thoughts on “14 dagers bloggen

 1. Hei Chris, veldig morsomt dette. Du er flink og skriver godt. Selv takk, du inspirerer.

  En liten refleksjon. Vi sier ofte at det fine med sosiale medier som f.eks. blogg, er at det gir logoen et ansikt. Vi vil snakke med mennesker, ikke til logoer.

  Alle har et forhold til Ikea. Det jobber masse dyktige, flotte og trivelige folk hos dere. Jeg må likevel tilstå at for meg, så har din arbeidsgiver først og fremst fremstått som en nokså ansiktsløs logo. Nå er det annerledes. Hver gang jeg kjører forbi varehusene deres, så tenker jeg «Kult, her jobber Christoffer. Han er en engasjert, spennende og dyktig fyr. Ikea er gode greier».

  Håper at også din arbeidsgiver ser verdien av det du gjør. Godt jobbet, lykke til videre!

  1. Takk for en veldig hyggelig kommentar Øyvind!

   Jeg tror sterkt på at det er viktig at menneskene bak viser sitt ansikt, at vi engasjerer oss i saker som betyr noe for oss som mennesker, og ikke minst deler åpent med hverandre. Jeg har selv lært mye gjennom sosiale medier, og fått mange ansikter på logoer jeg ikke engang kjente til fra før. Så det er hyggelig å høre at jeg også kan være med på å bidra til å sette et ansikt på noe.

   Hele tiden underveis.

 2. Jeg liker det du skriver og du inspirerer. Setter også pris på din raushet og selv takk for at du har hjulpet meg. Ønsker deg en riktig god helg. Du må nok bare fortsette med blogg 🙂

  1. Så hyggelig å høre Trine. Det er slike tilbakemeldinger som gjør det verdt å fortsette 🙂 Takk selv for at du deler din ekte historie på egen blogg. God helg til deg!

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s