Hvorfor er kunnskap viktig?

utdanning_800_24973d

Jeg deler et 6 år gammelt motivasjonsbrev og tanker om kunnskap som fundament.

Jeg sier alltid til mine ledere at et sterkt fundament som leder, består av både stor faglig tyngde og bred erfaring. Når jeg tenker over det, så har nok alltid utdannelse og kunnskap fascinert meg. Jeg måtte derfor hente frem et application essay fra 6 år tilbake, som jeg skrev da jeg søkte på Master i Ledelse og Organisasjons Psykologi på BI, for å se hva jeg mente om dette den gang:

APPLICATION ESSAY

Application essay

MSC in Leadership and Organizational psychology.

I chose to apply the MSC program in Leadership and organizational psychology because I have in the past years developed a great interest in leadership. I have been working in different firms for a long time, and have experienced different kinds of leadership, and not all was good. Therefore I see the importance of education, and how important it is for managing employees in the best way possible. I have also experienced the lack of education in the retailing business, both among the employees and the leaders. I therefore see education as a way to change this, and as a part of the path to being a good leader, and to develop employees. I think education in combination with experience is a key issue to being a good leader.

It is also interesting to learn how organizations work, and how different situations and different peoples need different approaches. I have also seen that there are a lot of challenges in managing, and therefore I want to learn how to deal with these challenges. In the retailing business it is certainly a lack of education, and I think that it is getting more and more important to get education, because the competition among retailers is increasing. When it is a high level of competition, education can be a key factor for success.

I have written a bachelor thesis about co-worker motivation, and I think that this is a very interesting theme, that I want to learn more about. Motivated co-workers are highly important, and it is a complex factor, that can be influenced in many different ways. I think that there are a need for having more fun and being more creative at work. But in my mind there is a high need for a solid foundation of education in the bottom.

Looking forward to hearing from you.

Best regards

Christoffer Hovde

Dagsaktuelt

Vi snakker fortsatt om motivasjon, om gode/dårlige ledere, viktigheten av god utdanning og gode lærere, konkurranse, situasjonstilpasset ledelse, og ja listen er lang. Jeg vil tørre å påsta at de samme hovedmomentene som jeg så viktigheten av for 6 år siden, er like aktuelle i dag. Det er de i hvertfall for meg.

Hva var svaret?

Og om noen er interessert, så fikk jeg tilbud om studieplass. Men allikevel ble trangen til å starte på min lederkarriere for stor, og min første lederjobb ble påbegynt. I dag er jeg så heldig at jeg har fått muligheten til å ta en mastegrad i ledelse ved siden av min lederjobb.Arbeidsrett

2 thoughts on “Hvorfor er kunnskap viktig?

 1. Det var en fin lesing Christoffer. Er helt enig med deg!

  Ser i dag at det er mange ledere som leder i dag uten en form for god ledelseutdanning, det var litt enklere å få ledelsestillinger før enn det er i dag. De eldre står fortsatt der. Det er viktig at de er motiverte og motiverer andre.

  En utdanning ved siden av karrieren er absolutt ikke dum valg. Jeg håper du lykkes og ønsker deg det beste 🙂

  SK

  1. Hei Suleman!

   Takk for hyggelig kommentar. Med eller uten faglig tyngde, det er i hvertfall viktig at vi følger med og holder tritt med både utviklingen i samfunnet og våre medarbeidere. Som ledere må vi stadig beherske nye verktøy og endringer i samfunnet, da kan ikke vi selv stå på stedet hvil. Spesielt gjelder det nye måter å kommunisere på, da jeg i møte med medarbeidere alltid får tilbakemelding om at god kommunikasjon er nøkkelen til mye godt 🙂

   Ha en fin dag!

   Mvh
   Christoffer

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s