Hjemme hos Christoffer

Skjermbilde 2014-03-12 kl. 14.27.00

For å bli bedre kjent med meg, presenterer jeg her en “hjemme-hos” artikkel tidligere publisert i IKEAs internavis. Bli med meg innenfor dørene!

Sammen med min samboer Mikael kjøpte jeg for ett år siden en leilighet på Torshov. Det var kjærlighet ved første blikk, da vi kom inn i leiligheten så vi på hverandre, og begge sa ja! Her får dere se vår nye leilighet, og et innblikk i hvordan jeg har det hjemme.

“Det var kjærlighet ved første blikk” – Click to Tweet

Å FLYTTE KAN VÆRE EN STOR JOBB, HVORDAN HAR PROSESSEN VÆRT FOR DERE?

Lei en leiebil en hel helg. Så legger du ut et event på facebook, still med noe godt i glasset, og som belønning: en middag på restaurant med hele gjengen etterpå. Vips så har du 10 gode venner, som gjorde unna flyttingen på noen få timer.

“Å flytte er plutselig blitt både morsomt, sosialt og enkelt!” – Click to Tweet

HAR DERE PUSSET OPP NOE I DEN NYE LEILIGHETEN, OG HVORFOR?

Leiligheten var totaloppusset i 2010, så egentlig var det ikke behov for å gjøre så mye. Vi har allikevel gjort alt for å kvitte oss med Home & Cottage stilen, som de forrige eierne hadde. Hjerte og folietekst på vegger, med HOME & LOVE osv, måtte ut! I tillegg har vi byttet ut alle kjøkkenfronter, og heldige som vi var, så var det et IKEA kjøkken der fra før, så det gikk lekende lett. Vi har også kjøpt helt nye garderobeskap og har nå 6 meter med skyvedørsgarderobe på soverommet, og den er selvfølgelig fra IKEA. I tillegg har vi tettet/ pusset/malt/lakket de gamle originale tregulvene, og malt noen vegger her og der.

“Mye er ennå ugjort” – Click to Tweet

Skjermbilde 2014-03-12 kl. 14.26.46TIPS TIL OPPUSSING

Vil du at alt skal blir ferdig med en gang, så puss opp før du flytter inn! Eller … gled deg over reisen og ta et og et prosjekt om gangen, og nyt det. Hele tiden underveis. Og det ble nok sistnevnte vi har valgt.

HAR DERE NOEN EKSTRA SMARTE LØSNINGER I HJEMMET?

Smart eller ikke, men en løsning vi er veldig glad i er vår store fargerike puff fra en dansk designer. Vi vurderte lenge om vi skulle kjøpe sjeselong eller puff, men valget falt på sistnevnte. I tillegg til at den kan brukes som sjeselong hvor som helst i forbindelse med sofaen, fungerer den også godt som en ekstra sitteplass når vi har gjester, og som et blikkfang i den ellers så fargetomme stuen. Stoffet på denne er også interessant, da den er laget i et tynt stoff som er ment å slites. Da går du inn på en tilhørende nettside og bestiller en stoffbit til slitne områder, og vi har da en puff som stadig skifter utrykk. Et møbel med sjel.

I HVILKEN GRAD BÆRER HJEMMET MITT PREG AV AT JEG JOBBER PÅ IKEA?

Den bærer selvfølgelig preg av at jeg jobber på IKEA. Garderobeskap og kjøkken er selvfølgelig fra IKEA, og en del småmøbler rundt om kring. Og det beste av alt, den store og myke kontinentalsengen fra IKEA. Den er jeg veldig glad i.

HVORDAN VIL DU BESKRIVE STILEN DERES?

Moderne, minimalistisk, design og dansk inspirert bachelorpad uten bachelors.

ER VI ENIGE OM INTERIØR NÅR VI SKAL INNREDE EN HEL LEILIGHET? HVEM ER SJEFEN?

Vi er som regel enige. Men for å unngå uenigheter, så har vi blitt enig om følgende regel: er det en av partene som absolutt ikke er enig, så forkastes den løsningen og vi må begge finne på et nytt forslag. Mikael er vel den som er mest interessert, spesielt i møbeldesign, jeg for min del hadde nok kjøpt det meste på IKEA.

“Om noen er sjef på dette området, så får han lov å ta æren” – Click to Tweet

Skjermbilde 2014-03-12 kl. 14.26.36

DET BESTE MED VÅR LEILIGHET

Det beste er beliggenheten, takhøyde på 3,2 meter, peis, masse store vinduer, utsikt til Holmenkollen, det store åpne allrommet (stue og kjøkken), nyoppusset bad, originale tregulv, stort soverom med masse skapplass, nytt bad, og at vi har fått kontor.
.…. OG DET VÆRSTE

At det rommet jeg så mest frem til å få: kontoret, ikke er helt ferdig enda. Dette er eneste rommet som ikke har ekstra takhøyde, så her ønsker vi å heve taket. Dette fordi det er en gammel leilighet, og at de før i tiden senket taket for å spare strøm. Nå skal det heves igjen!

NÅ GÅR DET MOT LYSERE TIDER, OG HVORDAN BÆRER HJEMMET VÅRT PREG AV DETTE?

Vår leilighet er særdeles lite preget av årstidene. Vi hadde et skilt med god jul og en julekalender som pynt til jul, så kan ikke si at den er veldig preget av årstidene. Bortsett fra sesongens mat da… ‘Godt levert’ leverer mat til oss hver søndag, og da får vi middager for hele uken, og dette preges ofte av sesongens fangst og årstidens friske grønnsaker. Noen tulipaner som kom i forbindelse med bursdag denne uken, er vel det eneste som kan tyde på vår i leiligheten.

HVORDAN SER EN VANLIG SØNDAG UT FOR OSS?

Starter dagen med en sen og god frokost, ofte i vår fantastiske IKEA seng. Så blir det ofte en tur ut for å treffe noen venner, litt skole/jobb, trening, kanskje en kino/film på kvelden og litt husvask. Så kommer ‘Godt Levert’ med ukens matkasse. En god start på en ny uke!

5 thoughts on “Hjemme hos Christoffer

    1. Takk for det Morten! Blitt veldig glad i Torshov selv, og det dukker stadig opp noe nytt i nærområdet. Heller ikke så langt fra sentrum og gode kollektivforbindelser. Naboene sier stadig at har du først flytta hit, flytter du aldri vekk igjen. Gjenstår å se 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s